Gerçek anketleri gören muhalefet YSK'ya koştu

Algı anketleriyle Kılıçdaroğlu'nu önde gösteren muhalefet partileri, sahadan gelen gerçek verileri görünce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı engellemek için YSK'ya koştu. İyi Parti, Erdoğan'ın adaylığını engellemek için YSK'ya başvuru yapacak.

Google Haberlere Abone ol
Gerçek anketleri gören muhalefet YSK'ya koştu

Muhalefet tarafından fonlanan anket şirketleri aracılığıyla yapılmak istenen "adayımız çok önde" algısı tutmayınca B planı devreye sokuldu. Muhalefet anketörlerinin Kılıçdaroğlu'nu 10 puan önde gösterdiği anketlerin hepsinin asılsız olduğu yine bir başka muhalif anketör olan Özer Sancar'ın Metropoll şirketi tarafından ortaya kondu. Sencar bile Kılıçdaroğlu'nu 2,5 puan önde gösterince İyi Parti YSK'ya başvurarak Erdoğan'ın adaylığını engelleme kararı aldı. 

7 PUAN FARK VAR

Areda Survey tarafından yapılan seçim anketinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu'ndan 7 puan önde görünüyor. 

MUHALİF METROPOLL'ÜN ANKETİ

MetroPOLL Araştırma'nın kurucu ve yöneticisi Özer Sencar, Twitter hesabından mart ayı anket sonucuna dair bilgi paylaştı. Sencar, 'kararsızlar dağıtılmadan' Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 2,5 puan önünde göründüğünü ifade etti. 

Sencar, anketin örneklemini, tarihini ve diğer detaylarını paylaşmadı. Şirketin yöneticisi, buna gerekçe olarak şunları yazdı: "Değerli okuyucular araştırma bulgularını sadece abonelerimize gönderiyoruz. Burada çok kısıtlı paylaşıyoruz. Böyle bir karar aldığımız için üzgünüz. Ekonomik şartların zorlamasının sonucudur bu durum."

Anketle ilgili şu bilgileri verdi: "Çok fazla sorulan başkanlık seçimine yönelik adayların oy desteği nedir sorusuna cevap olarak kısa bir açıklama verelim. Mart ayı bulgularına göre KK 2.5 puan RTE’nin önünde görülüyor. Kararsızlar dağıtılmadan önce."

İYİ PARTİ YSK'YA BAŞVURMA KARARI ALDI

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üçüncü kez cumhurbaşkanı adayı olmasıyla ilgili bugün Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) itiraz edeceklerini açıkladı.

Zorlu, "Anayasa'ya göre bir kimse en fazla 2 defa Cumhurbaşkanı seçilebilir. Anayasa yapıcı irade, bu maddeyi değiştirmemiştir ve bunun tartışmaya açık olmadığını ortaya koymuştur. Geçici madde de koymamıştır. Sorumluluğumuzun gereği olarak, önümüzdeki saatlerde partimizin Genel Sekreteri Uğur Poyraz, kapsamlı bir dilekçe ile YSK'ya başvuracak. Bu sonuca ilişkin olarak da yarışa devam edeceğiz. Yarışın galibi biz olacağız. Milletimizin kafasını karıştırabilecek, bu seçimin meşruiyet sorunu yaratmaması adına sonuçlandırılması gereken süreçlerin tamamlanması adına başvurumuzu yapıyoruz. Herkes gibi neticeyi göreceğiz ve seçim sürecini işleteceğiz. Sonucu hepimizi bağlar. Sonuca göre de yarışa devam edeceğiz." dedi.

Yorumlar