Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde uluslararası eğitim

Dost ve müttefik ülkeler ile yapılan ülkeler arası antlaşmalar kapsamında “Hava ve Uzay Tıbbı” konularında Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hava ve Uzay Hekimliği Merkez ve Anabilim Dalı Başkanlığı tarafından misafir askeri personele...

Google Haberlere Abone ol
Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde uluslararası eğitim

Dost ve müttefik ülkeler ile yapılan ülkeler arası antlaşmalar kapsamında “Hava ve Uzay Tıbbı” konularında Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hava ve Uzay Hekimliği Merkez ve Anabilim Dalı Başkanlığı tarafından misafir askeri personele eğitimler verildi.

Bu kapsamda düzenlenen “Hava ve Uzay Hekimliği İleri Düzey Fizyolojik Eğitim Kursu (Aerospace Medicine Physilogical Training Advanced Course)", Azerbaycan Hava Kuvvetleri personeli üç doktorun katılımıyla Yunus Emre Devlet Hastanesi İki Eylül Yerleşkesi Hiperbarik Birimi’nde’nde akademik ve uygulamalı eğitimler başarıyla tamamlandı.

Yunus Emre Devlet Hastanesi Yöneticisi Uzm. Dr. Mustafa Karagülle, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hava ve Uzay Hekimliği Merkez ve A.B.D. Yard. Doç. Dr. Erdinç Ercan, Baştabip Yardımcıları Uzm.Dr. Bülent Erdoğan ve Uzm. Dr. Burhanettin Bolat; Uçucu Sağlığı Araştırma ve Eğitim Merkezi (USAEM) Başkanı Hv.İkm.Alb. Yusuf Türk, Fizyolojik Eğitim Kısım Amiri Hv.Plt.Alb. Ahmet Güney, USAEM personeli ile Hava ve Uzay Hekimliği Merkez ve Anabilim Dalı personelinin katılımıyla düzenlenen tören ile kursiyerlere bitirme sertifikaları verildi.

Kurs kapsamında Azerbaycan Hava Kuvvetlerinde görev yapmakta olan üç doktora; “Hipoksi ve Hiperventilasyon”, “Oksijen Sistemleri ve Kabin Basınçlaması”, “Uçucu Vertigosu”, “Barotravmalar”, “Dekompresyon”, “Gürültü ve Titreşim”, “Hareket Hastalığı”, “Havacılıkta İnsan Faktörleri (HFACS)”, “Akselerasyon Fizyolojisi” ve “Havacılık Psikolojisi” gibi konularda akademik eğitimlerin yanında, insan santifirüjü laboratuvarı, atlama sandalyesi laboratuvarı, gece görüşü eğitim laboratuvarı, uçucu vertigosu eğitim laboratuvarı ve alçak basınç odasında uygulamalı fizyolojik eğitimler de verildi.

"Kardeş ülke Türkiye’de gördüğümüz bu yararlı eğitim, yakın ilgiden dolayı minnet ve şükranlarımızı sunarız"

Kursun bitiminde kursiyerler tarafından Azerbaycan’ın tarihçesi ve tanıtımını içeren bir sunum yapıldı. Azeri kursiyer Tabip Binbaşı Zavur Hasanov, diplomasını aldıktan hemen sonra Yard. Doç. Dr. Ercan’a takdim töreninde; ”Özellikle kardeş ülke Türkiye’de gördüğümüz bu yararlı eğitim, yakın ilgiden dolayı minnet ve şükranlarımızı sunarız. Bakü’de bulunan kız kulesine ait bu hatırayı sunmaktan gurur duyarım” dedi.

"Hava ve Uzay Hekimliği İleri Düzey Fizyolojik Eğitim Kursu"

Yunus Emre Devlet Hastanesi Yöneticisi Uzm.Dr.Karagülle ise, ”Hava ve Uzay Hekimliği İleri Düzey Fizyolojik Eğitim Kursunun, uçuş sağlığı ve emniyeti konularında görev yapacak tabiplere önemli katkı sağlayacaktır. Kardeş ve dost ülke Azerbaycan Hava Kuvvetleri mensubu olan ve kursu başarıyla tamamlayan meslektaşlarımıza görevlerinde başarılar dileriz” dedi.

Yorumlar