Yılların bıçak ustası kurbanda Türk malı bıçakların kullanılmasını tavsiye etti

Şanlıurfa’da babasından devraldığı mesleği yaklaşık 45 yıldır sürdüren bıçak ustası Mustafa Abacı, kurbanda kullanılacak bıçağın kaliteli olmasına dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.Şanlıurfa’da babasından devraldığı...

Google Haberlere Abone ol
Yılların bıçak ustası kurbanda Türk malı bıçakların kullanılmasını tavsiye etti

Şanlıurfa’da babasından devraldığı mesleği yaklaşık 45 yıldır sürdüren bıçak ustası Mustafa Abacı, kurbanda kullanılacak bıçağın kaliteli olmasına dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

Şanlıurfa’da babasından devraldığı bıçakçılık mesleğini yaklaşık 45 yıldır sürdüren Mustafa Abacı, kurban kesilirken kullanılacak bıçağın Türk malı olmasına dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Bıçakçılığı çocuk yaştan itibaren babasının yanında öğrenen ve yaklaşık 45 yıldır bu mesleği sürdüren Mustafa Abacı, son gün bıçakların sıra olmadığı için işin uzmanı olmayan çivici ve anartacıların yanına götürülerek bilendiğini dile getirdi. İşin uzmanı olmayanlar tarafından bilenen bıçakların kesimi yapılan hayvana zarar verdiğini belirten Abacı, “Bıçak bileme işi son birkaç güne kaldı mı yapamıyoruz, çok yoğunluk oluyor. Bir hafta, 10 gün kala bilemeye getirilen bıçaklar daha iyi oluyor. Son günlerde ise ustasının bulamayan başka yere götürecek. Çivicisi bileyecek, anahtarcısı bileyecek, onlar bileyince bir etkisi olmuyor, bıçaklara zarar veriliyor. Kim hangi meslekte uzmansa, kim hangi işi yapıyorsa işini ona vereceksin. Son günlere bırakılan bıçaklar hemen aceleye geldiği için kaliteli bir bileme olmuyor. Ondan dolayı şimdiden getirilirse daha güzel olacak” dedi.

Çin malı bıçaklara dikkat

Vatandaşlara Çin malı bıçak almamaları tavsiyesinde bulunan Abacı, “Vatandaşlarıma bir uyarım var, Çin malı, ucuz olan bıçaklara rağbet etmeyin. Özelikle sapı plastik olan bıçaklar sağlığa zararlıdır. 5 lira, 10 lira fazla verin ama Türk malı, kaliteli bıçakları alın. Kurban Bayramı senede bir oluyor. O kadar pahalı kurban alıyorsunuz ama kestiğiniz bıçak kaliteli olmayınca hayvanlar azap çekiyor” ifadelerini kullanarak bıçak almak isteyen vatandaşları uyardı.

Hafif bıçak hayvanı yorar

Hafif ve kalitesiz bıçakların hayvanı yorduğunu ve eziyet çekmesine neden olduğunu belirten Mustafa Abacı, “Bıçakların fiyatları 4 liradan başlayıp 40 liraya kadar çıkıyor. Bıçakçılarda yaptırılan kasap bıçakları var. Onların fiyatı ise 30 liradan başlıyor. Bir de yan sanayi olan bıçaklar var, onların fiyatı da 4 liradan başlıyor. Bizim tavsiyemiz kaliteli bıçak alınmasıdır. Hem keseceğiniz hayvan yorulmaz hem de eziyet çekmez. Hafif bıçak hayvana her zaman zarar verir. Gidip 10 bin liraya kurban alanlar, işlerine en çok yarayacak olan bir bıçağı 30 liraya alamıyor” şeklinde konuştu.

Yorumlar