Yıldırım: Fakıbaba'nın sözleri yanlış anlaşıldı

Başbakan Yıldırım, Bakü'ye yapacağı ziyaret öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yıldırım, Tarım Bakanı Fakıbaba'nın şeker fabrikalarının özelleştirilmesine yönelik sözlerinin yanlış anlaşıldığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Yıldırım: Fakıbaba'nın sözleri yanlış anlaşıldı

Başbakan Binali Yıldırım, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye yapacağı ziyaret öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Tarım Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın, Tarım Kredi Kooperatifleri'nin birkaç şeker fabrikasını alabileceği yönündeki sözlerinin yanlış anlaşıldığını ifade eden Yıldırım, "Kendisiyle konuştuk. Tarım Bakanının sözleri yanlış anlaşıldı. Şimdi şeker fabrikaları özelleştirilirken başka bir kamu kurumunun alması olmaz. Orada kasıt kooperatiflerin bu fabrikaları alabileceği şeklinde. Tarım Kredi Kooperatiflerinin bunları alması söz konusu değil" dedi.

Türkiye Şeker Fabrikası'na ait 14 şeker fabrikasının özelleştirmesi gelecek ay yapılacak.

Yıldırım, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'un görevden alınmasına ilişkin de, "Türkiye ABD ilişkileri kişilere değil, yıllara dayanır. Son dönemde özellikle YPG, PYD gibi örgütlerin ABD koruması altında olması canımızı sıkıyor. Bölgede güvenliği sağlamak için çalışıyoruz. Zeytin Dalı, Fırat Kalkanı bu çerçevede ele alınabilir. Umarız ABD bu yolun yanlış olduğunu anlar ve Türkiye ile daha sağlıklı bir ilişki geliştirir. A şahsı B şahsı bunlar ABD'nin iç meseleleri. Kim gelirse gelsin bizim duruşumuz nettir. Gelen kişinin Türkiye hakkındaki görüşleri de çok önemli değil, umarım daha sağlıklı bir ilişki yürütürüz" değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar