Yıldırı: Tek adam görmek istiyorsan aynaya bak

Başbakan Yıldırım, "Gece gündüz çalıştık, MHP ile birlikte müzakere ederek yaptık. Mecliste bir ay konuşuldu, her detay konuşuldu. CHP, orada konuşmak yerine yumrukları konuşturdu, kürsüleri işgal etti. Şimdi de meydanlarda kuzu taktiği yapıyor. Kızmıyor, cevap vermiyor, unutturmaya çalışıyor. Eski sicilini düzeltmeye çalışıyor. Hani sicil affı geliyor ya. Sicil affını 16 Nisan'dan sonra yapacağız CHP'ye. Biraz daha takip edelim, iyi halini biraz daha izleyelim" dedi

Google Haberlere Abone ol
Yıldırı: Tek adam görmek istiyorsan aynaya bak

Başbakan Binali Yıldırım, "Gece gündüz çalıştık, MHP ile birlikte müzakere ederek yaptık. Mecliste bir ay konuşuldu, her detay konuşuldu. CHP, orada konuşmak yerine yumrukları konuşturdu, kürsüleri işgal etti. Şimdi de meydanlarda kuzu taktiği yapıyor. Kızmıyor, cevap vermiyor, unutturmaya çalışıyor. Eski sicilini düzeltmeye çalışıyor. Hani sicil affı geliyor ya. Sicil affını 16 Nisan'dan sonra yapacağız CHP'ye. Biraz daha takip edelim, iyi halini biraz daha izleyelim." dedi.

Yıldırım, İvedik Organize Sanayi Bölgesi Toplantı Salonu'nda sanayi esnafı ve iş adamlarıyla bir araya geldi.

Avrupa'nın bazı ülkelerinde PKK propagandasının serbest olduğunu, Kandil'den mitinglere canlı bağlantı yapıldığını, "hayır" kampanyasına izin verildiğini kaydeden Yıldırım, gurbetçi vatandaşlara değişiklik anlatılmak istendiğinde kapıların kapandığını söyledi.

Yıldırım, "Ne yaparsanız yapın, oradaki vatandaşlarımız, bayrağını, ülkesini, milletini, devletini seven 80 milyon vatandaşımız oynanan oyunun farkında, cevabını da 16 Nisan'da öyle bir verecek ki bir daha konuşacak haliniz kalmayacak. İnanıyorum ki 16 Nisan'da hainlerin oyununu bozacaksınız. Büyük ve güçlü Türkiye'nin önünü kimse kesemeyecek, Türkiye, Ankara, İvedik Organize Sanayi buna izin vermeyecek." ifadesini kullandı.

Anayasanın her detayını, maddesini gece gündüz çalıştıklarını, MHP ile müzakere ettiklerini, her detayın TBMM'de bir ay boyunca konuşulduğunu anımsatan Yıldırım, şunları kaydetti:

"CHP orada konuşmak yerine yumrukları konuşturdu, kürsüleri işgal etti. Şimdi de meydanlarda kuzu taktiği yapıyor, efendim kızmıyor, cevap vermiyor filan, falan. Unutturmaya, eski sicilini düzeltmeye çalışıyor. Hani sicil affı geliyor ya sicil affını 16 Nisan'dan sonra yapacağız CHP'ye. Biraz daha takip edelim, iyi halini biraz daha izleyelim. Milletimizin iyiliğine olmayan hiçbir işin içinde biz olmayız. Çünkü biz, sizler sayesinde buradayız. Sizin desteğiniz olmasaydı biz bu işleri nasıl yapacaktık?"

"Çocuklar bile inanmıyor"

Otobüsçülerin ve kamyoncuların yapılan yolları, tünelleri anlattığını belirten Yıldırım, yapılan yol ve tünellerle yolculuk sürelerinin yarı yarıya indiğini söyledi.

İstanbul-İzmir arası otoyol yaptıklarını, köprü inşaatının Bursa'ya kadar olan bölümünün bittiğini hatırlatan Yıldırım, bu inşaat 2018'de bittiğinde Bursa-İstanbul arasının 2 saat 50 dakikaya düşeceğini ifade etti. Zamanın önemine işaret eden Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Zaman, paradan kıymetli ama bu CHP'liler için zamanın hiçbir anlamı yok. Çünkü bütün sermayeleri konuşmak. Konuş, konuş, konuş... Ama haklarını yemeyelim konuşmada uzmanlar. Yıllardır konuştukları için uzmanlaştılar, biz o kadar uzman değiliz, biz de iş yapmada uzmanız. Laf üstüne laf değil, taş üstüne taş koyarak bugünlere geldik. Konuşuyorlar da boş konuşuyorlar. 80 senede 50 kilometre tünel yaptılar, AK Parti iktidarı 350 kilometre tünel bitirdi, 600 kilometre de tünel devam ediyor. İşte fark bu. Yani şu anda Kılıçdaroğlu'nun yalanlarını uç uca dizsen bizim 350 kilometrelik tüneli geçer, bu kadar açık söylüyorum."

Kılıçdaroğlu'nun bir araya geldiği kahvecilere, "Evet çıkması durumunda kahveler kapanıyor", minibüsçülere "Hatlarınız iptal edilecek", esnafa "İş yerleriniz elinizden alınacak", muhtarlara "Muhtarlıklar kalkıyor" dediğini aktaran Yıldırım, "Kardeşim ağırbaşlı ol, sen ana muhalefet partisi genel başkanısın. Bu kadar korku, bu kadar endişe... Bu kadar yanlış, yalan konuşulur mu? Çocuk mu zannediyorsun sen bu milleti? Çocuklar bile inanmıyor." diye konuştu.

"Tek adam görmek istiyorsan aynaya bak"

Yıldırım, "tek adam, diktatör" söylemlerini de anımsatarak, "Tek adam görmek istiyorsan aynaya bak kardeşim, aynaya. Milletin patron olduğu yerde tek adam olur mu? 5 sene seçtin, ondan sonra bir iş çıkmadı, bir şey yapmadı 'Hadi kardeşim, yallah' gönderirsin. Yok iyi yaptı, bir daha seçersin ama üçüncü sefer 'Bu iyi adam, bir daha seçelim' yok, bitti, 10 sene." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 11 yıl 5 ay 15 gün başbakanlık yaptığını hatırlatan Yıldırım, "Diktatör mü? Siz seçtiniz yaptı. İsteseydi daha da yapar mıydı? Bu kadar basit. Kimi kandırıyorsun sen kardeşim? Padişahlık değil, babadan oğula geçmiyor. Milletin oylarıyla hem de öyle yüzde 30'la, 35'le değil, 50 artı 1 almadan iktidar yok." ifadesini kullandı.

Yıldırım, "Şimdi tabii o diyor ki 'Ben yeni sistemde aday olsam kazanamam, hem milletvekilliği gidiyor hem cumhurbaşkanlığını da kazanamayacağız, ne olacak bizim halimiz.' derdi o. Çünkü aday olduğun zaman vekil de olamıyorsun, ikisinden de oluyorsun." diye konuştu.

Yorumlar