Yemen'deki olaylar

- Yemen Başbakanı Bin Dağr, Aden ve kurtarılmış bölgelerdeki sorunlara ilişkin verimli çözümler ortaya konulduğunu belirtti

Google Haberlere Abone ol
Yemen'deki olaylar

SANA (AA) - Yemen Başbakanı Ahmed Ubeyd bin Dağr, Yemen'deki şiddet olayları nedeniyle yaşanan sıkıntılara işaret ederek, Aden ve kurtarılmış bölgelerdeki sorunlara verimli çözümler ortaya konulduğunu belirtti.

Yemen resmi ajansı SABA'da yer alan habere göre Bin Dağr, bakanlardan oluşan heyetle yaptığı Suudi Arabistan ziyaretinin ardından ülkeye döndü.

Bin Dağr, geçici başkent Aden'e dönüşü akabinde yaptığı açıklamada Aden ve kurtarılmış bölgelerdeki hizmet sorunlarına kalıcı ve verimli çözümler bulunduğunu ifade ederek, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun desteğiyle Yemenli vatandaşların hizmet şartlarının iyileştirileceğini kaydetti.

Geçen çarşamba Suudi Arabistan'da Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi ve Suudi Arabistan Veliahtı Prens Muhammed bin Selman'la bir araya geldiğini hatırlatan Bin Dağr, "Görüşmenin neticeleri, en kısa zamanda kalkınma ve ekonomi çarklarının dönmesine, hizmet sektörünün iyileştirilmesine ve ulusal para biriminde istikrar sağlanmasına katkıda bulunacak." ifadelerini kullandı.

Bin Dağr, Cumhurbaşkanı Hadi ile Aden'in yaşadığı tüm sorun ve sıkıntıları ele aldıkları ve bu sorunlara çözüm yolları aradıklarını belirterek, "Gelecek daha güzel olacak." ifadelerine yer verdi.

Aden ve kurtarılmış illere ilişkin tüm başarısız tahminlerin kaybettiğini söyleyen Bin Dağr, iyi ve kötü günlerinde yanlarında olan vatandaşlarının çabaları sayesinde hükümetin, kindarların tahminlerini boşa çıkarmada başarılı olduğunu dile getirdi.

Yemen'de yaklaşık iki buçuk yıldır Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri tarafından desteklenen hükümet güçleri ile muhalif silahlı gruplar arasında yaşanan çatışmalar, ülkede çeşitli alanlarda çöküşe neden olurken, Başbakan Bin Dağr, Ekim ayı sonunda Suudi Arabistan'a gitmişti.

Aden kenti 5 Kasım'da terör örgütü DEAŞ tarafından düzenlediği belirtilen kanlı bir saldırıya sahne olmuştu.

Hükümet güçleri saldırının ardından dün yaptığı açıklamada, ordu ve emniyet birimlerinin tamamının yanı sıra koalisyon güçlerinin de katılacağı bir "ortak güvenlik planı"nı duyurmuştu.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de meşru yönetime darbe yapan Husiler ve onlara destek olan devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlıları Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde tutuyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten beri Yemen hükümetine destek veriyor.

Yorumlar