Yemen'de Ramazan Bayramı

- Ülkede uzun süredir devam eden çatışmalar nedeniyle Ramazan Bayramı buruk karşılandı

Google Haberlere Abone ol
Yemen'de Ramazan Bayramı

SANA (AA) - Yemen'de hükümet güçleri ile Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlıları arasından uzun süredir devam eden çatışmalar nedeniyle Ramazan Bayramı'nın buruk karşılandığı gözlendi.

Hükümet güçleri ile Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlıları arasında 3 yıla yakın süredir devam eden çatışmalar ile 27 Nisan'dan beri görülen ve bin 300'ü aşkın kişinin hayatını kaybetmesine neden olan kolera salgınının yanı sıra ülkedeki bir milyon 200 bin memurun maaş alamamasından dolayı ekonomik sıkıntıların gittikçe yayıldığı Yemen'de halk, Ramazan Bayramı'na "Bayram Kutlayabilenindir" şeklinde dikkat çeken bir sloganla girdi.

Ülkedeki çeşitli sıkıntılardan dolayı birçok bayram geleneğini yerine getiremeyen Yemenliler, en azından farklı kentlerdeki çarşılara akın ederek bayram sevincini yakınlarıyla paylaşmak için tatlı almayı ihmal etmediler.

Hükümet yetkililerinden Ahmed el-Huttami, AA muhabirine, Yemenli taraflar arasındaki çatışmalardan dolayı bayramların unutulduğuna işaret ederek, "Soluk ve acılarla girdiğimiz Ramazan Bayramı'nı kutlamak için elimizde tatlılardan başka bir şey yok. Çocuklarımıza bayram sevincini yaşatmak ve bayramın en basit ritüelini yerine getirmek için tatlıyı almak zorundayız. Bunu bulundurmakla yaşadığımızın farkına varıyoruz." diye konuştu.

Başkent Sana'da esnaflık yapan Ahmed el-Hebabi de önceki yıllara göre bu bayramda Yemenlilerin aldıkları tatlı ve diğer bayram ihtiyaçlarının çok sınırlı kaldığını kaydetti.

Dünya Sağlık Örgütü'nün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "27 Nisan'dan bu yana Yemen'de 200 binin üzerinde şüpheli kolera vakası görüldüğü ve salgın nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının ise bin 310'a yükseldiği" ifade edilmişti.

Yemen'de meşru yönetime darbe yapan Husiler ve onlara destek veren Salih yanlıları, Eylül 2014'ten beri başkent Sana başta olmak üzere birçok bölgede kontrolü elinde bulunduruyor.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, 26 Mart 2015'ten bu yana Yemen'de hükümet güçlerine destek veriyor.

Yorumlar