Yapan polisler hakkında soruşturma

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde bir operasyon sonrası gözaltına alınan iki kadının basının önüne çıkarılarak sergilenmesi konusunda soruşturma açıldı.

Google Haberlere Abone ol
Yapan polisler hakkında soruşturma

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan operasyon sonrasında gözaltına alınan kadınların suç eşyası gibi basının önünde sergilenmesiyle ilgili skandal la soruşturma başlatıldı. İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, geçen hafta Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün bir operasyonunda gözaltına alınan kadınların suç aletleriyle birlikte medyanın önünde “sergilenmesi” konusunda ilk günden soruşturma açtıklarını açıkladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Mustafa Çalışkan, özetle şunları söyledi:

“Bu konuda aynı gün soruşturma açtık. Hatalı bir iş. Suç aletleri sergilenebilir ama insanların o şekilde sergilenmesi yanlıştır. Aynı gün soruşturma açtık ama her konuda sürekli açıklama yapıyor görünmek istemediğimiz için o gün açıklama yapmamıştık. Şimdi sizin yazınız nedeniyle bu bilgiyi verme gereği duydum. 2.5 yıldır bu görevdeyim, hatalı bir konu olduğunda hemen soruşturma açıyoruz. Hassas davranıyoruz. Ayrıca poliste bu tür yanlış uygulamalar sürekli olmuyor; olduğunda da üzerine gidiyoruz. Polis teşkilatının iyi yanı, kendi içindeki yanlışları tasfiye etmesini başarabilmesidir.”

Yorumlar