"Vazifemiz birlik ve beraberliği kuvvetlendirmektir"

- Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş: - "Bizim vazifemiz bu bölgeyi bölüp parçalayıp dağıtmak isteyenlere inat bu coğrafyayı daha fazla bütünleştirmek, güçlendirmek, halklar arasındaki birlik ve beraberliği daha fazla kuvvetlendirmektir" - "İlerliyoruz, güçleniyoruz daha da güçlenmemiz lazım. Türkiye bugün savunma sanayisinde güçlü bir ülke haline geliyor. Ama tam köprünün üzerindeyiz daha karşı tarafa geçmedik. Onun için 2019 seçimlerine çok güçlü bir şekilde iktidar sağlayacağız" - "Mardinliler, dünyada çok büyük laflarla konuşan siyasilerin gelip sizden öğreneceği en önemli husus sizin insanlara birikim olarak sunduğunuz, atalarımızın birikim olarak sunduğu barış içinde yaşamaktır"

Google Haberlere Abone ol
"Vazifemiz birlik ve beraberliği kuvvetlendirmektir"

MARDİN (AA) - Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, "Bizim vazifemiz bu bölgeyi bölüp parçalayıp dağıtmak isteyenlere inat bu coğrafyayı daha fazla bütünleştirmek, güçlendirmek, halklar arasındaki birlik ve beraberliği daha fazla kuvvetlendirmektir." dedi.

Kurtulmuş, bir otelde düzenlenen AK Parti İl Danışma Toplantısında yaptığı konuşmada, motivasyonlarını artıracaklarını, nereden geldiklerini ve nereye gitmekte olduklarını bir kez daha hatırlayacaklarını söyledi.

Varsa eksiklikleri tamamlayacaklarını, daha fazla koşarak yollarına devam edeceklerini kaydeden Kurtulmuş, "İnşallah önümüzdeki seçimlerde Recep Tayyip Erdoğan'ı Türkiye'nin halk oyuyla seçilen ilk devlet başkanı yapacağız. AK Parti'yi yeniden Mecliste büyük çoğunluğa sahip olan parti haline getireceğiz ve inşallah belediyelerimizin özellikle bu bölgelerdeki belediyelerimizin önemli bir kısmını yeniden kazanacağız." diye konuştu.

Önlerindeki seçime çok az bir süre kaldığını, bu sürenin en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini aktaran Kurtulmuş, siyasetin zor bir iş, hele hele Türkiye'deki siyasetin çok daha zor bir iş olduğunu belirtti.

"Diyelim ki İsveç'te, Norveç'te, Fransa'da bir yıl içinde olan gündem Türkiye'de bir haftada olabiliyor. Sabah kalkıyorsunuz akşama kadar 10 tane gündem değişiyor." diyen Kurtulmuş, Türkiye'nin içinde bulunduğu bölgenin son derece hassas bir süreçten geçtiğini vurguladı.

Onun için sorumlu bir siyaset anlayışı ile hareket eden AK Partililerin nereden geldiğini ve nereye gittiğini unutmadan şu anda yaşadıkları dünyadaki büyük resmi iyi görmek mecburiyetlerinin bulunduğunu dile getiren Kurtulmuş, son birkaç yılda yaşanan olayların önemine değindi.

Kurtulmuş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Örneğin bu coğrafyayı yakın bir şekilde ilgilendiren çukur eylemlerinin hafızalarımızda hala canlı olduğunu biliyoruz. Türkiye'ye karşı DEAŞ, PKK ve diğer terör örgütleri vasıtasıyla başlatılan saldırı sürecinin bütün bunlar yetmiyormuş gibi 15 Temmuz FETÖ darbe teşebbüsünün ne kadar büyük hadiseler olduğunu biliyoruz. Bunlar son birkaç yıldır yaşadığımız büyük olaylardan sadece birkaç tanesi. Dolayısıyla tek tek olayları anlamaya çalışmaktansa büyük resmi görüp, ona göre hareket etme mecburiyetimiz var. Büyük resim bu olayların toplamından daha büyük bir resimdir. Bu coğrafyada bir asır evvel oynanan oyun bir asır sonra yeniden gündeme getirilmeye çalışılıyor. Hani çocuklar yap boz oynarlar ya her parçada resmin başka bir parçası var. O parçaları birleştirdiğiniz zaman bir resim haline geliyor. Bu coğrafyadaki resim de bütün bu parçaları birleştirerek görmemiz gereken bir resimdir."

Bu resmin emperyal oyunun yeni bir sahnesi ve adımı olduğuna dikkati çeken Kurtulmuş, bunun bölge insanlarının, halklarının daha fazla parçalanması, güçsüz hale getirilmesi ve iradesiz hale getirilmesi olduğunu bildirdi.

Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Bu coğrafyadaki ülkelerin kendi iç çatışmalarıyla ayakta duramaz, birbirlerine düşmanlıklarıyla dışarıya bakamaz hale getirilmeleridir. İşte tam da Türkiye'nin insanları olarak Anadolu toprakları üzerine ayak basan bizlere burada büyük sorumluluk düşüyor. Vazifemiz bu bölgeyi bölüp parçalayıp dağıtmak isteyenlere inat bu coğrafyayı daha fazla bütünleştirmek, güçlendirmek, halklar arasındaki birlik ve beraberliği daha fazla kuvvetlendirmektir. AK Parti ve Türkiye'nin üzerine büyük sorumluluk düşüyor. Onun için cümle alem Türkiye'nin, Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti'nin üzerine yükleniyor. Onun için güçlü, kararlı ve ne yaptığımızın farkında olacağız. Bu milletin hatta bu coğrafyadaki bütün milletlerin ortak şuurunu temsil eden bir ülke olarak siyasi sorumluluklarımızı yerine getireceğiz. İşte 2019 tam da böyle bir atmosferde fevkalade önemli bir seçim günüdür."

- Türkiye ekonomisinin güçlenmesi

Kurtulmuş, Türkiye'nin başkalarına muhtaç olmadan, kendi ayakları üzerinde durabilen, kendi mallarını, hizmetlerini üretebilen ve bunları uluslararası piyasalarda değerlendirebilen bir ülke olması gerektiğini belirtti.

"Türkiye'de güzel bir laf var, elden gelen öğün olmaz, o da her vaktinde bulunmaz." diyen Kurtulmuş, Türkiye'nin IMF'den borç aldığı döneme değindi.

Kurtulmuş, "Allah'a çok şükür Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğü ve kararlılığıyla Türkiye IMF ile ilişkisini bir şekilde koparmış artık IMF'den borç alan bir ülke olmaktan tamamıyla kendisini kurtarmıştır. İlerliyoruz, güçleniyoruz daha da güçlenmemiz lazım. Bakın Türkiye bugün savunma sanayisinde güçlü bir ülke haline geliyor. Ama tam köprünün üzerindeyiz daha karşı tarafa geçmedik. Onun için 2019 seçimlerine çok güçlü bir şekilde iktidar sağlayacağız." şeklinde konuştu.

Türkiye ekonomisini daha da güçlendireceklerini, Türkiye'yi her alanda çok daha güçlü bir ülke haline getireceklerini dile getiren Kurtulmuş, geçtiğimiz yıl Türkiye'nin 7,4 büyüyerek OECD ülkeleri arasında birinci olduğunu, bu büyümeyi sürdüreceklerini belirtti.

Kurtulmuş, bu büyümeden birilerinin korktuğunu, Türkiye'ye karşı hasetlik ve fesatlık olabileceğini anlatarak ancak Türkiye'nin yolunda yürümeye devam edeceğini aktardı.

Türkiye'nin güçlü olmak, istikrarlı bir ekonomiyi büyütmek zorunda olduğuna dikkati çeken Kurtulmuş, ülkenin terörle mücadelede de ciddi başarı sağladığını bildirdi.

Kurtulmuş, geçen yıl 32 milyon ziyaretçinin misafir edildiği Türkiye'ye bu yıl da 38 milyon yabancı turistin gelmesini beklediklerini dile getirdi.

- "Dünyanın 10 ülkesi olacağız inşallah"

Kurtulmuş, "Dünyanın 17. ülkesiyiz ekonomik büyüklük bakımından. Ancak dünyanın 10. ülkesi olmayı en kısa zamanda başaracağız inşallah." diye konuştu.

Türkiye'nin teröre harcadığı kaynakların, insan gücünün ve birikimin ekonomik kalkınmaya harcanması halinde Türkiye'de kişi başına düşen gelir 25 bin dolar seviyesinde olacağını aktaran Kurtulmuş, Türkiye gelişmesin, insanlar müreffeh, zengin bir hayat sürmesin diye terör örgütlerinin bu ülkenin başına bela edildiğini ifade etti.

- Dış politika

Türkiye'nin dış politikada gücünü ortaya koydukça imkan ve kabiliyetlerini artırdıkça birilerinin "Türkiye'nin ekseni kayıyor" dediğini anımsatan Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin ekseni falan kaymıyor. Sizin şaftınız kaymış. Siz Türkiye'ye nasıl bakacağınızı, Türkiye'yi nasıl anlayacağınızı bilmiyorsunuz. Türkiye İran ve Rusya ile ticari, siyasi adımlar atıyor. Çatışmasızlık alanlarının oluşturulması için gayret ediyor. Türkiye tam tersi Avrupa ve Amerika ile bazı konularda ortak çalışmaya başlasa bu sefer yine mi, 'Türkiye eksen kaydırıyor' diyeceğiz. Türkiye'nin bir ekseni vardır, o da kendi eksenidir. Bu ekseni takip etmeye çalışıyoruz, ekonomik ve dış politikadaki gücümüzle, kapasitemiz ve iddialarımızla."

- Milli, kültürel bağımsızlık

Milli ve kültürel bağımsızlığın önemine işaret eden Kurtulmuş, Türkiye gibi bir ülkenin milli, kültürel bağımsızlığı yoksa yani sahip olduğu değerlerin farkında değilse ve bunu bir güç kaynağı olarak kullanamıyorsa ekonomide ve özellikle teknolojide bağımsız bir ülke olmasının mümkün olmadığını söyledi.

Mardin'in milli ve kültürel değerleriyle ülkenin zenginliğini gösteren bir kent olduğuna dikkati çeken Kurtulmuş, kentin, bir büyük kültür ve medeniyet havzası olduğunu anlattı.

Geçmişten getirdiği birikiminde ayrılık, gayrılık olmadığını dile getiren Kurtulmuş, "24 büyük medeniyete beşiklik yapmış olan bir coğrafyada yaşıyoruz. Mardin sadece mimarisi veya şehrin yapısı olarak değil Mardin kültürü bakımından da dünyanın en önemli kültürel miraslarından birisidir. Mardinliler, dünyada çok büyük laflarla konuşan siyasilerin gelip sizden öğreneceği en önemli husus sizin insanlara birikim olarak sunduğunuz, atalarımızın birikim olarak sunduğu barış içinde yaşamaktır." şeklinde konuştu.

Yorumlar