Vali Yavuz: "Devlet hiçbir zaman vatandaşına zarar verecek şeyler yapmaz"

Ordu Valisi Seddar Yavuz, Ordu’nun Fatsa ilçesine gelerek bir dizi incelemelerde bulundu.İlk olarak Kızılay tarafından yapılan anaokulunu ziyaret eden Vali Seddar Yavuz, inşaat alanını inceledi. Vali Seddar Yavuz’a Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı,...

Google Haberlere Abone ol
Vali Yavuz: "Devlet hiçbir zaman vatandaşına zarar verecek şeyler yapmaz"

Ordu Valisi Seddar Yavuz, Ordu’nun Fatsa ilçesine gelerek bir dizi incelemelerde bulundu.

İlk olarak Kızılay tarafından yapılan anaokulunu ziyaret eden Vali Seddar Yavuz, inşaat alanını inceledi. Vali Seddar Yavuz’a Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş, Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya, Fatsa Kızılay Şube Başkanı Erdi Şevketoğulları ve daire amirleri eşlik ettiler.

Kızılay Anaokulunda biten incelemeler sonrasında Dumlupınar okuluna giden Vali Seddar Yavuz, burada bir sınıfa girerek öğrencilerle sohbet etti. Öğrencilerin istek ve taleplerini değerlendiren Vali Yavuz, sonrasında öğretmenlerle toplantı gerçekleştirdi.

Vali Seddar Yavuz burada yaptığı açıklamada, “Önce devletinizi iyi tanımak gerekiyor. Devlet hiçbir zaman vatandaşına zarar verecek şeyler yapmaz. Akıl tutulmasına girenler bunu halen çözemediler. Ankara’daki veya başka bir ildeki patlamayı devlete mal etmek, iktidarlara mal etmek çok yanlıştır. Hiçbir vali ilinde patlama olmasını, vatandaşların ölmesini istemez. Eğer vali FETÖ veya başka bir örgütün mensubu ise bu durum yaşanabilir. Kendim bir vatandaşımızın kılına bile zarar gelmesin diye her çalıştığım yerde çok dikkatli oldum ve olmaya da devam edeceğim. DEAŞ’ı da PKK’yı da destekleyen son günlerde belli oldu. Bunu anlamak çok zor değil. Eğitim çok önemlidir. Bu anlamda eğitimcilere çok iş düşüyor. Eğitimcilerden ricam, ideolojinizi öğrencilere aşılamayın. Öğrenciler kendi ideolojilerini kendileri oluştursunlar. İnsanlara fikir sahibi olması için öğretimler yapmak gerekiyor. Fikir sahibi olmayan kişiler holigan olurlar. Türkiye’de bu tür insanlar yeterince var. Bizim düşünen, sorgulayan beyinlere ihtiyacımız var” dedi.

Vali Yavuz, okul ziyaretinden sonra Fatsa Kızılay Şube Başkanlığına giderek Başkan Erdi Şevketoğlulları’ndan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Kızılay ziyareti sonrası açıklamalarda bulunan Vali Yavuz, “Ordumuzun en büyük ilçelerinden biri olan Fatsa’dayız. Aziz milletimizi dünyada en iyi temsil eden, mağdurun hep yanında olan, din, dil ırk gözetmeksizin herkesin imdadına koşan cömert milletimizin oluşturduğu Kızılay’ın Fatsa şubesinde olmaktan son derece mutluyum. Türk Kızılayı sadece kan alımında değil birçok dalla ilgileniyor. Özellikle eğitimle ilgili yatırımları çok fazla. Türkiye Cumhuriyeti en fazla hayır yapan ülke konumundadır. Kızılay sayesinde oluşan bu durum için kendilerini tebrik etmek istiyorum. Kızılay’ın bizler devlet olarak her zaman yanındayız” diye konuştu.

Vali Yavuz daha sonra vatandaşlarla sohbet ettikten sonra ilçeden ayrıldı.

Yorumlar