Ürdünlü ve Tunuslu kadınlar Ankara'da buluştu

- Ürdün'den Şiddete Karşı Kadınlar Derneği ile Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği iş birliğinde, "Sivil Toplum, Haklar ve Medya Bağlamında Yeni Nesli Anlamak" başlıklı panel gerçekleştirildi - Şiddete Karşı Kadınlar Derneği Başkanı Khrais: "İnternetin terör örgütlerince kötü bir şekilde kullanılması, gençlerimizi de kurban haline getiriyor. Onları kendi karanlık dünyalarına sürükleyip gençleri ikna etmeye, kendi cinayetlerine alet etmeye çalışıyorlar. Bu tehlikeye gözümüzü açmamız, bu tehlikeyle mücadeleye yönelik neler yapılması gerektiğine odaklanmamız gerekiyor"

Google Haberlere Abone ol
Ürdünlü ve Tunuslu kadınlar Ankara'da buluştu

ANKARA (AA) - Ürdün'den Şiddete Karşı Kadınlar Derneği ile Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği iş birliğinde, "Sivil Toplum, Haklar ve Medya Bağlamında Yeni Nesli Anlamak" başlıklı panel düzenlendi.

Bir otelde gerçekleştirilen panelde konuşan Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneğinden Selen Doğan, panel kapsamında Tunus ve Ürdün'den katılımcıların olduğunu belirtti.

Şiddete Karşı Kadınlar Derneğinin Ürdün'ün önde gelen, çok aktif kadın organizasyonlarından biri olduğuna işaret eden Doğan, uluslararası panelin de onların teklifi ile gerçekleştirildiğini bildirdi.

Selen Doğan, panelin, farklı ülkelerden kadınların bir araya gelmesinin önemli bir deneyim alışverişi alanı oluşturucağını ifade etti.

- "Bu tehlikeye gözümüzü açmamız lazım"

Şiddete Karşı Kadınlar Derneği Başkanı Kholoud Khrais de konuşmasında, özellikle Ortadoğu'da yaşanan olaylar dolayısıyla birçok insanın göçe maruz kaldığına ve bu durumdan en çok etkilenenler arasında da gençlerin olduğuna dikkati çekti.

Hem işsizlik hem de göç gibi sorunların gençleri terör örgütlerinin tehlikesi altına soktuğunu anlatan Khrais, bu durumdaki gençlere el uzatılması gerektiğini vurguladı.

"Özellikle Arap ülkelerinde gençlerimiz artık bir kenara bırakılmış. Terör örgütleri onları bir hedef haline getirmiş durumda." diyen Kholoud Khrais, gençlerin enerjilerinden olumlu istifade edilmemesi durumunda terör örgütlerinin bu enerjiyi kötü yönde kullanmaya çalıştığını dile getirdi.

Khrais, gençlere eğitim ve iş olanakları tanınması gerektiğini de aktararak, şöyle devam etti:

"Günümüzde iletişim araçlarıyla herkes sesini bütün dünyaya duyurabiliyor. İnterneti en fazla kullanan kesim gençler. İnternetin terör örgütlerince kötü bir şekilde kullanılması, gençlerimizi de kurban haline getiriyor. Onları kendi karanlık dünyalarına sürükleyip gençleri ikna etmeye, kendi cinayetlerine alet etmeye çalışıyorlar. Bu tehlikeye gözümüzü açmamız, bu tehlikeyle mücadeleye yönelik neler yapılması gerektiğine odaklanmamız gerekiyor. Gençleri bilinçlendirmemiz, onları yalnız bırakmamamız, gençlere fırsat tanımamız lazım."

Bu sorunla mücadelede diyaloğun önemine vurgu yapan Kholoud Khrais, konuşmasının sonunda teröre kurban giden insanlar için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmasını istedi.

Ürdün Üniversitesi Kadın Çalışmaları Merkezinden Dr. Amal Awawdeh ise konuşmasında, "İnternet dünyası artık yeni bir kültür oluşturmaya başladı. Şu anda toplumsal ve kültürel anlamda birçok değişimi görüyoruz. Toplumun bütün kesimleri bu değişimden etkileniyor. Bu değişim 'dijital nesil' dediğimiz yeni bir nesli ortaya çıkardı." ifadelerini kullandı.

Panele, Tunus Kadın ve Aile Bakanlığı İletişim ve Eğitim Dairesi Başkanı Najet Hmaidi de katıldı.

Yorumlar