Ürdün'de Filistinlilere destek gösterisi

- Filistinlilerin topraklarına dönüş hakkına destek için Ürdün'ün başkenti Amman'da gösteri düzenlendi - Güvenlik güçleri yürüyüşe katılan göstericilerin belirlenen varış noktasına ulaşmasını engelledi

Google Haberlere Abone ol
Ürdün'de Filistinlilere destek gösterisi

AMMAN (AA) - Ürdün'ün başkenti Amman'da Filistinlilerin topraklarına dönüş hakkına destek için düzenlenen yürüyüşte, göstericilerin varış noktasına ulaşması güvenlik güçleri tarafından engellendi.

Cuma namazının ardından İslami gruplar ve bazı milletvekilleri tarafından düzenlenen yürüyüşün, Amman'daki El-Hüseyni Camisi'nden başlayıp yaklaşık bir kilometre mesafedeki En-Nahil Meydanı'nda sona ermesi planlanıyordu. Ancak güvenlik güçleri göstericilerin varış noktasına gitmesini engelledi.

Daha fazla ilerlemeden bulundukları yerde Filistinlilere ve Kudüs'e destek sloganları atan göstericiler, "Dönüş hakkımdır", "Kudüs başkentimizdir", "Kudüs ümmet ve inançtır", "Kudüs İslam'ındır ve öyle kalacaktır" yazılı dövizler taşıdı.

Gösteriye katılan Ürdünlü milletvekili Suud Ebu Mahfuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bizler, İsra ve Miraç hadisesinin yaşandığı topraklara bağlılığımızı ortaya koymak için yola çıktık. Ne toprakların gasbedilmesini ne de işgal edilmesini kabul ediyoruz." dedi.

Ürdün makamlarından göstericilerin engellenmesine ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.


Yorumlar