Ücretli poşet dönemi başladı, torbalar ortaya çıktı

Marketlerde zorunlu hale getirilen ücretli poşet uygulaması 1 Ocak 2019 tarihi itibariyle başlarken, torbalar da yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Birden fazla kez kullanılabilecek torbalardan ilk olarak Türk Telekom dağıtmaya başladı. Bakan Kurum da vatandaşlara dönüşümlü torba dağıtmaya başladı. Torba sektörünün yakında canlanmaya başlayacağı belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol
Ücretli poşet dönemi başladı, torbalar ortaya çıktı

Ücretli poşet dönemi başladı. Marketlerde alışveriş yapanlara 25 kuruş karşılığında poşet veriliyor. Poşete ücret ödemek istemeyen vatandaşlar ise gerekmedikçe poşet almamaya başladı. Öte yandan poşet kullanmak istemeyen vatandaşlar da yavaş yavaş kalıcı kullanabilecekleri torbalar bakmaya başladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yapılan düzenlemeyle hayata geçirilen ücretli plastik poşet uygulaması, 1 Ocak itibarıyla tüm Türkiye'de uygulanmaya başlandı. Ücretli plastik poşet uygulamasının ilk gününde vatandaşlar, satış noktalarından kullanmak istedikleri plastik poşet için 25 kuruş ödedi.

Marketlerde ekmek, sebze, meyve, peynir, zeytin, hayvansal gıda gibi açıkta satılan gıdaların hijyenini korumak amacıyla kullanılan çift kat kalınlığı 15 mikron ve altında olan, 500x350 milimetreden küçük poşetleri kapsam dışında bırakıldı. 

Ayrıca tekstil ürünü çok kullanımlık poşetler, petshoplardaki canlı sucul hayvan satışında ve bazı bitkilerin satışında kullanılan sapsız poşetler, kuru temizleme, lostra ve benzeri iş yerleri gibi sadece hizmet verilen fakat ürün satışı gerçekleştirmeyen yerlerde verilen poşetler, kargo poşetleri ile gümrüksüz mağazalarda kullanılan özel poşetleri de tüketiciler uzaktan satışlar dahil, ücretsiz olarak temin etmeye devam edecek.

Türk Telekom, çevre kirliliğinin önüne geçmek amacıyla Samsun'da başlatılan kampanya ile vatandaşlara ücretsiz geri dönüşümlü bez poşet dağıttı. Türk Telekom Bölge Müdürü Baki Günay (solda), işlem yaptıran tüm vatandaşlara bez poşet verdi.

Yorumlar