Twitch’te Bir İlk: Tohum Otizm Vakfı İçin Otizm Farkındalık Yayını

Türkiye’nin en sevilen Twitch yayıncılarından Cantuğ “Unlost” Özsoy, Nisan ayı otizm farkındalık ayı kapsamında Tohum Otizm Vakfı’na özel bir bağış yayını açtı.

Google Haberlere Abone ol
Twitch’te Bir İlk: Tohum Otizm Vakfı İçin Otizm Farkındalık Yayını

6 saatlik yayında Unlost’un otizmli çocukların eğitimine destek olma çağrısına katılan yaklaşık bin tekil Twitch kullanıcısı toplam 27.423 lira rekor bağış toplayarak bir otizmli çocuğun bir yıllık özel eğitim masrafını karşıladı.

Unlost yayınına bağlanarak otizmin bilinen tek tedavisinin erken tanı ile yoğun ve sürekli eğitim olduğuna dikkat çeken Tohum Otizm Vakfı Genel Müdürü Betül Selcen Özer “Bugün dünyada her 59 çocuktan 1’i otizm riski ile dünyaya geliyor ve bu rakam her yıl artış eğilimi gösteriyor. Otizme dikkat çekmek, otizmi anlatmak için farklı platformlarda yer almak farklı kitlelere ulaşmak, bizler için çok kritik ki son dönemin en popüler yayın platformu Twitch’te TEM Agency desteğiyle Twitch yayıncılarından Unlost yani sevgili Cantuğ ile Twitch üzerinden yapılan ilk resmi bağış kampanyasını ve otizm farkındalık yayınını yapmış olmanın heyecanını yaşıyoruz. Heyecanımız yaklaşık altı saatlik bir yayın sonunda ise mutluluğa dönüştüren Unlost takipçileri, az çok demeden bağışta bulunarak bir otizmli çocuğun bir yıllık eğitimine destek oldular. Hem otizm konusunda farkındalık yaratan hem de otizmli çocuklarımızın eğitimi için yanımızda olan TEM Agency ailesine, Unlost’a ve Unlost’un takipçilerine yürekten teşekkür ediyoruz.” dedi.

Yorumlar