Türkiye’nin Suriye’ye girmesi sevinçle karşılandı

Astana anlaşması gereğince İdlib’te çatışmasız bölge oluşturmak için Türk askerinin Suriye’ye girmesi halk tarafından sevinçle karşılandı. Türk askerinin Suriye’ye girerek İdlib’e doğru ilerlemesi, Daret Izzet, Halep kırsalında...

Google Haberlere Abone ol
Türkiye’nin Suriye’ye girmesi sevinçle karşılandı

Astana anlaşması gereğince İdlib’te çatışmasız bölge oluşturmak için Türk askerinin Suriye’ye girmesi halk tarafından sevinçle karşılandı. Türk askerinin Suriye’ye girerek İdlib’e doğru ilerlemesi, Daret Izzet, Halep kırsalında ve Han al Asal kasabalarında ve başka birçok bölgede sevinç gösterileriyle karşılandı. Türkiye, Rusya ve İran’ın Astana’da imzaladıkları Suriye’de çatışmasız bölgeler oluşturulması için Türk askerinin İdlib’e girmesini kutlamak için halk cuma namazından sonra gösteriler düzenledi ve sloganlar attı. Anlaşmayla Suriye hükumetinin bölgeye yaptığı saldırıların sona ermesi bekleniyor.

Halk üzerinde Türkçe olarak “Memleketinize hoş geldiniz”, “Suriye’yi koruduğunuz için teşekkür ederiz”, "Arapça olarak Fatih’in torunları hoş geldiniz”, “Biz misafir siz ev sahibisiniz” yazılı pankartlar taşıdı.

Yorumlar