Türkiye'den ABD'ye YPG çağrısı: Somut adım bekliyoruz

ABD'den YPG konusunda Türkiye'nin güvenliği için somut adım beklediklerini söyleyen Dışişleri Bakanı Sözcüsü Hami Aksoy, "ABD yönetiminin yeniden tehdit diline başvurduğunu görüyoruz, dayatmalarla sonuca ulaşılamaz. Güvenli bölgeden beklentimiz net. Türkiye'nin kontrolünde olmalı, YPG olmamalı ve 20 mil yani 32 km olmalı." açıklamasında bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'den ABD'ye YPG çağrısı: Somut adım bekliyoruz

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, gündemdeki konularla ilgili açıklamalar yaptı.

Aksoy'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"ABD'den YPG konusunda Türkiye'nin güvenliği için somut adım bekliyoruz.

ABD yönetiminin yeniden tehdit diline başvurduğunu görüyoruz, dayatmalarla sonuca ulaşılamaz. Güvenli bölgeden beklentimiz net. Türkiye'nin kontrolünde olmalı, YPG olmamalı ve 20 mil yani 32 km olmalı. İdlib'de Rusya İle sükunetin sağlanması konusunda hem fikiriz.

Ermeni sözcüsünün kullandığı kelimeler devlet üslubu olmadığını gösteriyor. Ermenistan arşivleri açık değil sadece Ermeni iddialarını destekleyen kısmı açık.

MACRON'UN AĞIR İFADELERİNİN KARŞILIĞI OLACAK

Macron'un 24 Nisan'ı anma günü ilan etmesini unutmayacağız. Fransız Cumhurbaşkanı'nın kullandığı ağır ifadelerin karşılığı olacak.

PATRIOT İÇİN GÖRÜŞME SÜRÜYOR

Patriot almayacağız diye bir söylemimiz yok. ABD geç de olsa teklif sunmaya başladı ilgili başkanlık görüşmeye devam ediyor. S-400 ile bunu bir arada düşünmüyoruz.

.

Yorumlar

hadi be her zaman somut adım bekleniyor...