Türkiye'de 10 milyon Belaruslu için fidan dikilecek

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 10 milyon Belaruslu için 10 milyon fidan dikileceğini açıkladı. Fidanların dikimine başlandı.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'de 10 milyon Belaruslu için fidan dikilecek

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'de her bir Belaruslu için fidan dikileceğini belirterek, "Belarus'un nüfusu 10 milyon. Dikime başladık, inşallah 10 milyonuncu fidanı da Belarus Başbakan Yardımcısı Türkiye'ye geldiğinde dikmiş olacağız." dedi.

Eroğlu, Belarus'un Ankara Büyükelçisi Andrei Savinykh'i makamında kabul etti.

Kabulde yaptığı konuşmada Belarus ile Türkiye arasında çok iyi bir iş birliği olduğunu belirten Eroğlu, Türk Hava Yolları (THY) ve Belarus Havayolları arasında Minsk'de bugün bir anlaşma imzalanacağını bildirdi.

THY ile Belarus Havayolları'nın karşılıklı sefer sayısını artıracağını ifade eden Eroğlu, "Belarus'tan Türkiye'ye, Türkiye'den Belarus'a seyahat imkanları çok daha kolaylaşacak. Sayın Cumhurbaşkanımız Belarus'a gittiği zaman ben de oradaydım. Bu konu gündeme geldi. En son Başbakanımızın Belarus'u ziyaretinde bu konuda mutabakata varıldı." dedi.

Eroğlu, karşılıklı seferlerin 1 Mayıs'tan itibaren artırılacağını belirtti.

Türkiye-Belarus Karma Ekonomik Komisyon (KEK) Eş Başkanı olduğunu hatırlatan Eroğlu, Bakanlık olarak Belarus'la ilgili bir projeyi hayata geçireceklerini de açıkladı.

Bakan Eroğlu, her Belaruslu için Türkiye'de fidan dikileceğini belirterek, "Belarus'un nüfusu 10 milyon. Türkiye'de Belaruslular için fidan dikiyoruz. Dikime başladık, inşallah 10 milyonuncu fidanı da KEK Eş Başkanı, Belarus Başbakan Yardımcısı Türkiye'ye geldiğinde dikmiş olacağız." diye konuştu.

Belarus'un Ankara Büyükelçisi Savinykh de iki ülke hava yolları arasındaki anlaşmayla yolcu sayısının artırılmasını hedeflediklerini vurguladı.

Savinyk, "Her sene yüzde 20'lik bir artış görüyoruz yolcularımızın sayısında. Bu çok iyi bir dinamik. Bu artış daha da artarsa zaten sefer sayısına da yansıyacaktır." diye konuştu.

Yorumlar