Türk ve Azerbaycanlı turizmciler Bakü'de buluştu

- Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliğinde, Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı katılımcıları için resepsiyon verildi

Google Haberlere Abone ol
Türk ve Azerbaycanlı turizmciler Bakü'de buluştu

BAKÜ (AA) - Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliğinde, Bakü'de dün başlayan 16. Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (AİTF 2017) katılımcıları için resepsiyon verildi.

Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral'ın ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyona, Türkiye ve Azerbaycan'ın Kültür ve Turizm Bakanlıkları temsilcileri, turizm sektörünün birlik ve firma temsilcileri katıldı.

Fuar için Bakü'de bulunan Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Aydın resepsıyonda yaptığı konuşmada, son 15 yıldaki Türk turizminin bir başarı hikayesi olduğunu vurguladı.

Bakanlık olarak kitle turizminde yaşanan başarının alternatif turizmde de gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyleyen Aydın, 2016'da sektörde yaşanan krizin geçici olduğunu ve atlatılacağını kaydetti.

Aydın, "Türkiye bu zorlu süreci atlatacak güçte. Rusya ile krizin çözülmesi ile ciddi bir dönüşüm söz konusu. Almanya ile yaşanan düşüşün de atlatılacağını düşünüyoruz. 2023'te 50 milyar dolarlık turizm hedefimize ulaşacağımızı düşünüyorum. Azerbaycan'dan yıllık 600 bin turist geliyor. Azerbaycan pazarı bizim için önemli bir pazar. Her alandaki güçlü iş birliğimiz turizm alanında da güçlenerek devam edecek." dedi.

- "Kederimiz de sevincimiz de bir"

Bakü Büyükelçisi Özoral, Azerbaycanlıların Türkiye'nin tatil mekanlarını çok iyi bildiklerini ve tanıdıklarını söyledi.

Turizmin yanında kültürel ilişkilerin gelişmesine de büyük önem verilmesi gerektiğini vurgulayan Özoral, gelecek nesillere Azerbaycan ve Türkiye'nin aynı kök ve kültüre sahip olduğunun öğretilmesi gerektiğini ifade etti.

Özoral, "Bunu öğretmek de bizim kuşağın borcu. Azerbaycan'la kederimiz de sevincimiz de bir. Bunları yeni kuşaklara anlatmamız için kültürümüzü öğrenmemiz ve paylaşmamız lazım." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından ney sanatçısı Burcu Karadağ ve Karadağ Ensamble, "Şems'-i Tebrizi'nin 40 Kuralı" isimli, sinema efektleri kullanılan film eşliğinde geleneksel Türk çalgılarıyla emprovize müzik gösterisi sundu.

Resepsiyon, konuklara Türk mutfağının çeşitli tatlarının ikram edilmesiyle devam etti.

Yorumlar