Türk Telekom'un Teknoloji Seferberliği Erzincan’dan başlıyor

- Türk Telekom’un kadınlara yönelik başlattığı ‘Teknoloji Seferberliği Projesi’ndeki Gezici Eğitim Tırı ikinci sezonunda 24 il ve 34 farklı noktayı ziyaret edecek - Proje kapsamında Gezici Eğitim Tırı’nda kadınlara internet kullanımı, e-Devlet ve mobil uygulamalar ile sosyal medya başta olmak üzere günlük hayatı kolaylaştıran birçok konuda eğitim verilecek

Google Haberlere Abone ol
Türk Telekom'un Teknoloji Seferberliği Erzincan’dan başlıyor

İSTANBUL (AA) - Türk Telekom, 24 il ve 34 farklı noktadaki Teknoloji Seferberliği’ne 16 Nisan’da Erzincan’da başlayacak.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Türk Telekom, kadınlara yönelik sunduğu Teknoloji Seferberliği Projesi’nin ikinci sezonunu hayata geçirdi. Projenin bu yılki ilk durağı Erzincan olacak.

Teknoloji Seferberliği Projesi kapsamında teknoloji sınıfı olarak tasarlanan Gezici Eğitim Tırı Türkiye’yi dolaşacak ve toplam 24 ilde, 34 farklı noktada kadınlara teknoloji eğitimi verilecek. Eğitimlerde kadınlara internet kullanımı, e-Devlet, ve mobil uygulamalar ile sosyal medya başta olmak üzere günlük hayatı kolaylaştıran birçok konuda eğitim verilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türk Telekom Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hakan Dursun, Türk Telekom’un Teknoloji Seferberliği projesinde ikinci yılını başlattığını belirterek, şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz yıl 38 ilde gerçekleştirilen ve 5 bin kişiye ulaşan projede toplam hedef 2 yılda 10 bin kişiye ulaşmak olacak. Okuma yazma gibi teknolojiye de hakim olmamız gereken bir çağda yaşıyoruz. Türk Telekom olarak ülkemizin her yerinde kadınlara ulaşıp interneti doğru ve verimli kullanma konusunda bilgilerimizi aktarmak istiyoruz. Biliyoruz ki bu ülkenin geçmişini olduğu gibi geleceğini de şekillendirecek kadınlarımız bilgilerini aktaracak ve örnek olacaklar. Teknolojiye ayak uydurmak isteyen, 'internette ben de varım' diyen kadınlara sosyal medya, e-Devlet ve günlük hayatı kolaylaştıran uygulamaların yanı sıra internetten el emeği ürünlerini satabilme imkanlarını anlatacağız. Eğitimlere her yaşta kadının katılmasını bekliyoruz.”

Gezici Eğitim Tırı'ndaki eğitimler, günde 2 kez olmak üzere Türk Telekom Akademi tarafından verilecek ve eğitim sonrası tüm katılımcılara “Katılım Sertifikası” dağıtılacak. Türk Telekom’un teknoloji eğitimine çocuğuyla birlikte gelmek isteyen kadınlar için TIR yerleşkesinde portatif bir oyun parkı kurulacak. Teknoloji Seferberliği eğitimlerine katılmak isteyen kadınlar, turktelekom.com.tr’den kayıt oluşturabilecek veya "05539253939" ve "05539263939" numaralı rezervasyon hatlarını arayarak katılım hakkında bilgi alabilecek.

Diğer yandan Türk Telekom tarafından “Şimdi Senin Zamanın” mottosu ile www.seninzamanin.com adı altında Türk Telekom’lu kadınlara özel bir portal oluşturdu. Sağlıklı yaşam ve beslenme ipuçlarının yer aldığı portalda, annelere yönelik öneriler, pratik yemek tarifleri, egzersiz videoları ve kültürel etkinlikler yer alıyor. Portalda kadınların bulundukları ildeki etkinliklerden haberdar olmaları için özel etkinlik takvimi de yer alıyor.


- 16 Nisan'da başlayıp 29 Haziran’da sona erecek


İlk durağı 16-17 Nisan tarihlerinde Erzincan olan ve teknoloji sınıfı olarak tasarlanan Gezici Eğitim Tırı’nın güzergahı şöyle:

İLLER İLÇELER TARİH ERZİNCAN MERKEZ 16-17 Nisan ELAZIĞ MERKEZ 19 Nisan MALATYA MERKEZ 20 Nisan ADIYAMAN MERKEZ 21-22 Nisan NEVŞEHİR ÜRGÜP 24 Nisan NEVŞEHİR GÖREME 25 Nisan KONYA MEVLANA 26 Nisan KONYA AKŞEHİR 27 Nisan ANTALYA KORKUTELİ 28 Nisan ZONGULDAK EREĞLİ 2 Mayıs ZONGULDAK DEVREK 3 Mayıs İZMİR ALİAĞA 5 Mayıs İZMİR BERGAMA 6 Mayıs MANİSA ŞEHZADELER 7 Mayıs MANİSA AKHİSAR 8 Mayıs BURSA GEMLİK 10 Mayıs BURSA ORHANGAZİ 11 Mayıs İSTANBUL ZEYTİNBURNU 13 Mayıs İSTANBUL SULTANBEYLİ 14 Mayıs İSTANBUL TUZLA 15 Mayıs TEKİRDAĞ SÜLEYMANPAŞA 21 Mayıs TEKİRDAĞ MALKARA 22 Mayıs ESKİŞEHİR SİVRİHİSAR 26-27 Mayıs ANKARA GÖLBAŞI 31 Mayıs ANKARA KAHRAMANKAZAN 1 Haziran KIRIKKALE MERKEZ 4 Haziran KIRŞEHİR MERKEZ 5 Haziran YOZGAT MERKEZ 09-10 Haziran AMASYA MERKEZ 18-19 Haziran AFYONKARAHİSAR MERKEZ 21-22 Harizan GİRESUN MERKEZ 24 Haziran TRABZON ÇAYKARA 25 Haziran RİZE MERKEZ 26 Haziran KARS MERKEZ 28-29 Haziran

Yorumlar