Türk halk müziği sanatçısı Hafiftaş'ın vefatı

- Yapımcı Osman Tan Erkır: - "Bir kadın ozanımızı kaybettik. Gerçekten müzik dünyası için çok erken ve büyük bir kayıp. Çok önemli bir sanatçımızdı" - Jüri üyesi Armağan Çağlayan: - "Nuray Hanım saz çaldığında arkanız dönük olsun, 'bu Nuray Hafiftaş' denen bir üslubu vardı. Çok önemli bir sanatçıydı"

Google Haberlere Abone ol
Türk halk müziği sanatçısı Hafiftaş'ın vefatı

EDİRNE (AA) - Yapımcı Osman Tan Erkır, Türk halk müziği sanatçısı Nuray Hafiftaş'ın vefatına ilişkin, "Bir kadın ozanımızı kaybettik. Gerçekten müzik dünyası için çok erken ve büyük bir kayıp." dedi.

Erkır, bir yarışmanın seçmelerinin yapıldığı kentteki bir otelde gazetecilerin sorusu üzerine, Nuray Hafiftaş'ın vefatı nedeniyle çok üzüldüklerini söyledi.

"Popstar" sahnesinde Hafiftaş'ı iki kez ağırlama şansını yakaladıklarını anlatan Erkır, "Bir kadın ozanımızı kaybettik. Gerçekten müzik dünyası için çok erken ve büyük bir kayıp. Çok önemli bir sanatçımızdı. Allah gani gani rahmet eylesin." diye konuştu.

Yarışmanın jüri üyesi Armağan Çağlayan da Hafiftaş'ın ölümü nedeniyle çok üzüldüğünü belirterek, "Nuray Hanım saz çaldığında arkanız dönük olsun, 'bu Nuray Hafiftaş' denen bir üslubu vardı. Çok önemli bir sanatçıydı. Gerçekten çok erken. Benimle yaşıt 66 doğumlu galiba. Bugün defnedilecek, keşke burada olmasaydık ama burada işteyiz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar