Turgut Aydın kimdir? Turgut Aydın aslen nerelidir?

A101'in sahibi Turgut Aydın kimdir? Aydın ailesi kimdir? sorularının yanıtı Türkiye'nin en büyük mağazalar zinciri A101'in sahipleri hakkındaki bilgileri merak edenler tarafından araştırılıyor.

Google Haberlere Abone ol
Turgut Aydın kimdir? Turgut Aydın aslen nerelidir?

A101'in sahibi Turgut Aydın kimdir? Aydın ailesi kimdir? sorularının yanıtı Türkiye'nin en büyük mağazalar zinciri A101'in sahipleri hakkındaki bilgileri merak eden vatandaşlar tarafından araştırılmaya devam ediyor. Peki, A101 sahibi 

TURGUT AYDIN KİMDİR?

A101, Türkiye'nin en büyük mağazalar zinciridir. Turgut Aydın ve Aydın ailesi ie Türkiye'nin en büyük mağazalar zinciri A101'in sahibidir. 1942 yılında Trabzon’un Maçka ilçesinde dünyaya gelen Turgut Aydın 15 yaşındayken İstanbul’a göç etti. 1958 yılında Aydın, ilk iş hayatına atıldı. Sultanhamam’da atölyelerde havlu asacağı, kapı kolu gibi farklı ürünlerle ünlenen Aydın, ayrıca dünyaca ünlü pek çok markaya elastik kumaş ve dantel temin eden, Türkiye pazarında ilk olan ürünler imal eden Aydın Örme'yi kurdu. Bu marka Türkiye'de bir çok insan tarafından bilinmektedir. Başarılı girişimleriyle tanınan ünlü iş adamı Turgut Aydın, örnek bir Anadolu girişimcisi enerjisiyle önce ticari şirketler sonrasında ise sanayi şirketleri kurarak girişmlerini sürdürmüştür.

Başarılı iş insanı Turgut Aydın, girişimleriyle sadece tekstil alanında kalmakla yetinmemiş daha sonra 1996 yılında Memorial hastanesinin kurucu ortaklarından birisi olmuştur.

Turgut Aydın Holding, 2010 yılında Aziz Zapsu'dan satın aldığı A101 şirketindeki payını yavaş yavaş yaptığı alımlarla yaklaşık olarak %79’a yükseltti. Aydın Turgut tarafından satın alındığından henüz emekleme döneminde olan A101 bugün 81 ilde 922 ilçede 9 bini aşkın mağazasıyla hizmet veren bir mağazalar zinciri haline gelmiştir. Öte yandan Aydın ailesinin iştiraklerinden olan English Home'un 200’den fazla mağazası ve 12 hastane ile çalışmalarına devam etmektedir.

Turgut Aydın'ın reisi konumunda olduğu Aydın ailesinin 9 bini aşkın mağazası olan A101 dışında English Home , Susesea, TAFF Yapı , PizzaLazza , SaloonBurger gibi markalarda ortaklığı bulunuyor.

Turgut Aydın kimdir

Yorumlar

emre bulut sayın müdürüm beni işe alın a101 sizden rica ediyorum