Tükenmez kalemin mucidi kimdir

Bilye uçlu tükenmez kalemin Macar mucidi kimdir? Online bilgi yarışması 'Eleq' in 14 Ocak saat 20:00 'de yapılacak olan yarışması için ipucu sorusu yayınlandı. İşte Eleq ipucu sorusu ve cevabı

Google Haberlere Abone ol
Tükenmez kalemin mucidi kimdir

Bilye uçlu tükenmez kalemin Macar mucidi kimdir? 

Online bilgi yarışması Eleq 14 Ocak Pazartesi Saat 20:00'de yapılacak yarışma için ipucu sorusunu yayınladı. Eleq'den yapılan açıklamada ipucu sorusu şu oldu: Modern zamanların en kullanışlı icatlarından olan bilye uçlu tükenmez kalemin Macar mucidinin adını bilen var mı?

Eleq ipucu sorusunun cevabı: Ladislao Biro

Tükenmez kalemin mucidi kimdir

Ladislao Biro Kimdir?

Ladislao Biro 1899 yılında Macaristan'da doğmuştur. Biro'nun aslı mesleği doktorluktur. Fakat kendisi gazetecilik yapmayı tercih etmiştir. Aslen Yahudi kökenli olan Ladislao Biro'nun bir çocuğu vardır. Ladislao Biro tükenmez kalemi icat etmesi ile tanınmıştır. 86 yaşındayken Arjantin'de ölmüştür. Biro'nun diğer adı :Ladislas Jozsef Biro'dur.  Hobileri arasında insanları hipnoz etme vardır. 

Tükenmez kalem mucidi

Tükenmez Kalem

Tükenmez kalem içinde bulunan herhangi bir renkteki mürekkebi, kalemin en uç kısmında bulunan biley aracılığı ile kağıda geçiren bir yazı yazma aletidir. Tükenmez kalem aynı kalemle uzun bir süre içindeki mürekkep bitene kadar yazı yazılabildiği için denmiştir.

Yorumlar