TÜGVA Bolu İl Temsilciliği açıldı

- TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan: - "Biz gençliğimizi kendi kimliğinden kopartılarak, kimliksizleştirilerek, Batı taklitçisi olarak değil, tarihimizden gelen bütün değerlerimizi ve altyapımızı özümseyerek, kendi geleceğini kurmasını istiyoruz. Bu gelecek, Batı'nın ilerisinde bir gelecek olmalı" - "Bu millet nasıl bin yıla aşkındır bağımsızlığını kimseye teslim etmediyse bugün de teslim etmez, yarın da teslim etmeyecek. Kendi kaderimizi kendimiz belirleyeceğiz. Kendi istikametimizi kendimiz belirleyeceğiz ve 21. yüzyıl inşallah Anadolu insanının, dünya Müslümanlarının yüzyılı olacak. Türkiye’nin önderliğinde, Türkiye’nin liderliğinde"

Google Haberlere Abone ol
TÜGVA Bolu İl Temsilciliği açıldı

BOLU (AA) - Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, "Biz gençliğimizi kendi kimliğinden kopartılarak, kimliksizleştirilerek, Batı taklitçisi olarak değil, tarihimizden gelen bütün değerlerimizi ve altyapımızı özümseyerek, kendi geleceğini kurmasını istiyoruz. Bu gelecek Batı'nın ilerisinde bir gelecek olmalı." dedi.

TÜGVA Bolu İl Temsilciliği binasının açılış töreninde konuşan Erdoğan, TÜGVA'nın kimliksizleştirilmeye çalışılan bir milletin yeniden uyanışının gençlikteki yansımasını temsil ettiğini belirtti.

Türkiye'nin batılılaşma adı altında 150-200 yıllık bir süreç yaşadığını anlatan Erdoğan, bu batılılaşmanın Türkiye'ye bir getirisinin bulunmadığını belirtti.

Erdoğan, bunun sadece şekil olarak batılılaşmayı getirdiğini ifade ederek, "Giyimimiz, kuşamımız, dinlenilen müzikler, televizyonlarda izlenilen filmler, yediğimiz yemeklere gelinceye kadar sadece Batı'nın adeta gelenek görenek ve adetlerini kopyalamaya çalıştık. Ama batının ilmini, fennini, teknolojisini aldık mı derseniz? Koca bir hayır." diye konuştu.

Erdoğan, kendi uçağını ve otomobilini üretmeye çalışan Türkiye'ye hep engel olunduğunu ifade ederek, "Bu projelere son verildi. Neden? Bize batılılaşmada dayatmak istedikleri şey, batının nesi varsa onu satın almaktan ibaretti. Batılılaşma, yani Batı'nın kapı kulu olmak. Batı'nın pazarı olmak. Bundan öteye geçmemizi istemediler." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin son 15 yılda yaşadığı gelişme ve güçlenmeden sonra başlatılan Gezi Parkı süreciyle özellikle gençlerin manipüle edilerek Türkiye’nin önünün yine kesilmek istendiğini vurgulayan Bilal Erdoğan, kimsenin özgür, bağımsız ve kendi kararlarını veren bir Türkiye istemediğini söyledi.

- "21. yüzyıl, Türkiye'nin yüzyılı olacak"

Erdoğan, "dost ve müttefik ülke" laflarının hepsinin birer yalandan ibaret olduğunu aktararak, sözlerini şöyle sürdürdü:

'"Benim dediğimi yapacaksın, benim menfaatim neyi gerektiriyorsa öyle hareket edeceksin.' Bizden beklenen bu. Bunun gençlikteki yansıması nedir? Özenti bir gençlik yetişsin, o da bizim bu planımızı uygulasın. Bunu kabul etmiyoruz. Biz gençliğimizi kendi kimliğinden kopartılarak, kimliksizleştirilerek, Batı taklitçisi olarak değil, tarihimizden gelen bütün değerlerimizi ve altyapımızı özümseyerek, kendi geleceğini kurmasını istiyoruz. Bu gelecek Batı'nın ilerisinde bir gelecek olmalı."

Türk milletinin, özgürce kararlar veren Türkiye’nin yanında, arkasında durmak zorunda olduğunu belirten Erdoğan, şunları dile getirdi:

"Bunun parçası olmak zorundayız ve buna zarar vermeye çalışanlara, buna halel getirmeye çalışanlara 'Dur' demeliyiz. İnşallah TÜGVA gençliği işte bunun gençlikteki karşılığı demektir. İşte bu anlayış ve istikametle yetişen gençler demektir."

Erdoğan, 21. yüzyılın Türkiye'nin yüzyılı olacağını ve bu konuda hiçbir şüphesinin bulunmadığını belirterek, şöyle konuştu:

"Dünyanın bugünkü bu çalkantıları inşallah çok kutlu doğumlara haberci. Ben böyle düşünüyorum. Çünkü bu millet 15 Temmuz’da, Çanakkale ruhunun bitmediğini, hala canlı olduğunu ispat etti. Dünya da bunu gördü. İşte bunun için üstümüze gelecekler. Bu millet nasıl bin yıla aşkındır bağımsızlığını kimseye teslim etmediyse bugün de teslim etmez, yarın da teslim etmeyecek. Kendi kaderimizi, kendimiz belirleyeceğiz. Kendi istikametimizi, kendimiz belirleyeceğiz ve 21. yüzyıl inşallah Anadolu insanının, dünya Müslümanlarının yüzyılı olacak. Türkiye’nin önderliğinde, Türkiye’nin liderliğinde."

TÜGVA Genel Başkanı İsmail Emanet ise Türkiye'nin her anlamda daha da büyüdüğü, ekonomik ve siyasi anlamda önemli adımlar attığı bu dönemde, gelişen toplumların en büyük güçlerinden birinin sivil toplum kuruluşları olduğunu kaydetti.

TÜGVA olarak Türkiye'nin 2023, 2053 ve 2071 vizyonunu gerçekleştirecek gençlerin her türlü ihtiyaçlarını karşılamak için 81 ilde hizmet verdiklerini aktaran Emanet, "Bu anlamda 40 ilde 60 yurdumuzla 10 bin öğrenci kapasitemizle üniversite yurtçuluğu ile gençlerimizi barındırıyoruz. Yaptığımız projelerde gençlerimizin kendilerini daha iyi ifade etmelerine, milli ve manevi duygularla yetişmelerine, alanında uzman, donanımlı, özgüveni yerinde olan ve ülkemizin vizyonunda hizmet edecek gençler yetiştirmek için her gün çalışıyoruz." ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından Erdoğan, Emanet ve beraberindeki protokol üyeleri, TÜGVA Bolu İl Temsilciliği binasının açılış kurdelesini kesti.

Yorumlar