Trump'tan flaş Türkiye açıklaması

ABD Başkanı Trump, Türkiye'nin S-400 konusunda kararlığı üzerine bir kez daha açıklama yaparak, "yaptırım düşünmüyorum" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Trump'tan flaş Türkiye açıklaması

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'nin S-400 konusunda kararlığı üzerine bir kez daha açıklama yaparak, "yaptırım düşünmüyorum" dedi.

ABD Başkanı Trump, Oval Ofis'te Türkiye'nin S-400'leri almasıyla ilgili bir değerlendirme yaptı.

Trump, "Türkiye'ye yaptırım getirecek misiniz?" sorusuna, "Hayır. Şu anda buna bakmıyoruz." cevabını verdi.

Türkiye'nin S-400'leri almasına ilişkin Beyaz Saraydan dün yapılan açıklamada, S-400'lerden dolayı Türkiye'nin artık F-35 projesinin parçası olamayacağı belirtilerek, "ABD, Türkiye ile stratejik ilişkisine halen çok değer vermektedir. NATO müttefikleri olarak ilişkilerimiz çok katmanlıdır ve sadece F-35'lere bağlı değildir." değerlendirmesi yapılmıştı.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) da Türkiye'nin, S-400 alımından dolayı F-35 projesinden çıkarılması için sürecin başlatıldığını bildirerek, "Bununla beraber ABD, Türkiye'nin stratejik ortaklığına halen çok değer vermektedir." açıklamasını yapmıştı.

BAKAN AKAR: NATO'YA ZARAR VERİR

Milli Savunma Bakanı Akar "F-35 programından çıkarılmamız NATO’nun özellikle güney kanadındaki gücünü de olumsuz etkileyecektir." dedi.

Bakan Akar şunları ifade etti: "Türkiye’nin tek taraflı ve adil olmayan bir kararla proje ve iş paylarından çıkarılmaya çalışılmasının meşru bir gerekçeye dayanmadığı açıktır. ABD’nin ilişkilerimize zarar verebilecek adımlardan kaçınmasını beklemek stratejik ortak olarak en doğal hakkımızdır. " 

Akar Erbil'deki saldırıya ilişkin ise "Erbil’deki alçak saldırıyı müteakip Kandil'e yapılan son dönemdeki en geniş çaplı hava harekatıyla terör örgütüne ağır bir darbe indirildi." ifadelerini kullandı. 

Yorumlar