Trump Kim'e arabasını gösterdi

Dünyanın yakından takip ettiği görüşmenin ardından Donald Trump, Kim Jong-un'a 1,6 milyon dolarlık limuzinini gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Trump Kim'e arabasını gösterdi

ABD Başkanı Donald Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un Singapur'da yaptığı görüşme ilgi çekici anlara sahne oldu.

CANAVAR'I GÖSTERDİ

İki lider arasındaki görüşmelerin ardından Trump, "The Beast" (Canavar) olarak bilinen limuzinini, Kuzey Kore liderine gösterdi.

ARACIN ÖZELLİKLERİ

Bagaj: Yangın söndürme ekipmanı, biber gazı ve sis dağıtıcı konulmuş.

Arka bileşenleri: 20 cm kalınlığındaki kapılar, bir Boeing 757 jetinin kapısı ağırlığında.

Kapılar: Kapandıklarında, herhangi bir kimyasal saldırıya karşı %100 koruma sağlıyor.

Şoför: ABD gizli servisi tarafından eğitilmiş, en zor durumlarda her türlü manevrayı yapabilecek bir sürücü.

Pencereler: 5 katmanlı cam ve polikarbonattan yapılmış olan pencereler, kurşunları bir kalkanmışçasına engelliyor. Ayrıca açılmıyorlar, açılan tek pencere sürücününki. O da ancak 6 cm kadar aralanabiliyor.

Sürücü bölümü: Ana merkezle bağlantısı olan bir GPS sistemi ve acil durumlar için bilgisayar entegre edilmiş bir gösterge tahtası, sürücünün önünde duruyor.

ARAÇTA ÇİFT KATLI LASTİK BULUNUYOR

Lastikler: Araçta çelik yelek mantığıyla yapılmış ve kurşun gibi delici cisimleri engelleyen çift katlı lastik mevcut. İlk katı bir sadırıda patlasa bile, ikinci katta bulunan çelik yapıyla olay yerinden hızla uzaklaşılabilir.

Kasa: Bombalara karşı, tıpkı bir tankta olduğu gibi güçlendirilmiş maddelerden yapılmış.

Savunma araçları: Pompalı tüfek ve biber gazı ekipmanlar arasında. Ayrıca başkanın kan tipinde Rh-negatif bir tüp kan da bulunuyor. Acil kana ihtiyaç duyulursa kullanılacak.

Araç gövdesi: 12 cm kalınlığında; çelik, alüminyum, titanyum ve seramikle yapılmış bir gövde. Bu gövdeden herhangi bir kurşun geçmesi oldukça zor.

Arka koltuklar: Koltukta, elinin altında Pentagon’a ve başkan yardımcısına doğrudan ulaşabileceği bir telefon mevcut.

Benzin deposu: Herhangi bir patlama riskine karşılık, zırhla kaplanmış. Ağzına kadar dolu olsa da depodaki benzinin yanması başkanı doğrudan etkilemeyecek.

1,6 MİLYON DOLAR

Trump'ın 1,6 milyon dolar değerindeki zırhlı aracı göstermesinden önce bir istihbarat görevlisinin, aracın arka yolcu kapısını açtığı ve Kim'in araca bakarken gülümsemesi görüntülere yansıdı.

Yorumlar