Torku süt patladı iddiaları kafaları karıştırdı

Torku süt patladı iddiaları Türkiye'nin en büyük yerli markası Torku'ya yönelik bir karalama kampanyası mı yoksa gerçekten tam yağlı sütlerinde sorun mu var? Bu iddialara cevap Torku markasının yönetiminden geldi. Torku süt patladı şeklinde Torku süt ürünleriyle ilgili sosyal medyada ilginç iddialar yer alıyor. Torku'dan süt aldığını savunan bir vatandaş, kaynatma aşamasında sütün patladığını savundu. Vatandaş, sütün patladığını kanıtlayan bir de video çekerek internete yükledi. Bunun üzerine Torku'dan bir açıklama geldi. Açıklamada, bu tür patlamaların bütün süt markalarında yaşanabileceği belirtilerek, sütün kaynama aşamasında sık sık karıştırılması gerektiği belirtildi. Peki gerçekten bütün sütlerde bu tür patlamalar meydana geliyor mu, yoksa bu patlama sadece Torku sütlerine has bir durum mu?

Google Haberlere Abone ol
Torku süt patladı iddiaları kafaları karıştırdı

Torku süt patladı iddiaları Türkiye'nin güzide markalarından birine zarar veriyor. Bursa’da yaşayan İdris Kurtuldu isimli vatandaş Torku sütlerinin "tam yağlı" olanının patladığını ileri sürerek internete bir video yükledi. Videoda, bir cezvenin içine konulan süt ocakta yaklaşık 3 dakika bekletildikten sonra aniden patlıyor. Patlamanın neden kaynaklandığı tam olarak bilinmiyor ancak Kurtuldu, daha önce de iki kez benzer olayın başına geldiğini belirterek, patlama olayının Torku yağlı sütlerinden kaynaklandığını savundu.

Kurtuldu’nun paylaştığı videoyla ilgili olarak, “1 litre yağlı süt üzerinden sosyal medyada yayınlanan bir paylaşımın markaya mal edilmesi üzüntü vericidir” denen açıklamada, yaşananların ‘üretim kaynaklı olmadığı’ iddia edildi.

Ürün ve üretim sürecindeki ilk kontroller sonrası yaşananın ‘münferit bir durum olduğu’nun anlaşıldığı belirtilirken; “Patlama olarak adlandırılan olayın bu tür her marka sütte olması mümkündür” dendi. Torku tarafından ‘patlayan süt’le ilgili olarak müşterilere şu tavsiye de verildi: “Ayrıca, sütün tabiatı gereği ısıtılırken ortaya çıkan gaz kabarcıklarının yüzeyde oluşan kaymaksı tabakayı rahat aşması için karıştırılması, böyle sorunların yaşanmasını önlemeye yardımcı olacaktır.“

Torku'dan yapılana çıklamada şunlar ifade edildi: Kuruluşu 195'li yıllara dayanan şirketimiz malumlarınız olduğu üzere çiftçi kooperatifi kuruluşu olup emeğin doğrudan sermayeye dönüştürüldüğü çiftçinin emeğinin aracısız değerlendirildiği bir organizasyondur. 

900 bin çitfçi ortağımıza olan sorumluluğumuz, onların ürettiği hammadeleri üretip işleyerek, doğal ve sağlıklı ürünlerle tüketicilerini buluşturma misyonumuz gereği, tüketicilerimizin tercih, teveccüh ve memnuniyetini, kazanma mecburiyetini getirmektedir. 

Markamıza olan güven, binlerce güven çiftçinin uğraşları sonucunda, gıda güvenliği ile insan sağlığını en önde tutan yaklaşımımız ve asla taviz vermediğimiz temel değerlerimiz neticesinde sağlanmıştır. 

Şirketimiz, gelişen tüketici ihtiyaçlarına göre tasarlanmış ürünlerini, lezzetleriyle farklılaştırarak, tohumdan sofraya tüm süreci kontrol edip nihai tüketiciye ulaştırmaktadır. 

Torku'nun süt ürünleri, Panogra Et ve Süt Entegre Tesisleri'nde üretilmekte olup, üretim, kalite standartları AB normlarında yapılmaktadır. 

Sadece içme sütü çeşitleri olarak, ayda ortalama 12 milyon paket ürün üretilen tesisimizde, 1 litre yağlı süt üzerinden sosyal medyada üzerinden yapılan bir paylaşımın, markaya mal edilmesi üzüntü vericidir. Yaşanan konunun üretim kaynaklı olmadığını belirtmek isteriz. Bu durum sonrası yapılan ürün ve üretim sürecimiz ile ilgili ilk kontroller sonrası münferit bir durum olduğu anlaşılmaktadır. Patlama olarak adlandırılan olayın, bu tür her marka sütte olması mümkündür. 

Ayrıca, sütün tabiatı gereği ısıtılırken ortaya çıkan gaz kabarcıklarının yüzeyde oluşan kaymaksız tabakayı rahat aşması için karıştırılması bu tür sorunların yaşanmasını önlemeye yardımcı olacaktır. Kamuoyunun bilgilerine sunarız,
Saygılarımızla.

TORKU TARİHÇESİ

Torku, 2007 yılında tüketiciye merhaba demiş yeni bir marka olmakla birlikte bir üretici kooperatifi olan Konya Şeker’in 63 yıllık birikimi üzerinde 900 bin üretici ortağın emeğiyle ortaya çıktı. İlk adım 1950’li yılların en zorlu şartlarında kurulup ülke ekonomisine yıllarca büyük bir özveriyle hizmet etmiş Konya Şeker Fabrikası’nda atıldı. Fabrika, 50 milyon dolarlık yatırımla rehabilite edildi ve üretimin verimliliği artırıldı. 2003 yılında dünyanın en modern şeker fabrikalarından biri olan Çumra Şeker Fabrikası ile birlikte toplam 11 tesisten oluşan Çumra Şeker Entegre Tesisleri’nin temeli atıldı ve bu dev yatırım 2004 yılında faaliyete girdi. Bu adımlarla Konya Şeker, iki fabrikasında Türkiye’deki toplam şeker üretiminin yüzde 22’sini gerçekleştirmeye başladı. Bu üretim gücü, yönetimin vizyoner bakışıyla birleşerek katma değerli son tüketiciye yönelik yeni ürünlerin çoğalmasını ve hepsinin tek bir çatı marka altında toplanmasını sağladı.

Torku, verimliliğini artıran ve hızla büyüyen bu üretici kooperatifinin meyvesi; yüzde 100 doğal, güvenli ürünlerin çatı markası oldu. Konya Şeker’in tohumundan başlayarak her şeyiyle kendi ürettiği şekeri, katma değerli ürünlere dönüştürmek kararlılığı önce Çumra Şeker Entegre Tesisleri bünyesinde, Çikolata Üretim Tesisi’nin kurulmasını sağladı. Çikolata Üretim Tesisi, 2010 yılında tamamlanan yeni tesislerle birlikte dünyadaki en modern teknolojiye sahip fabrikalardan biri haline geldi. Çumra Şeker Entegre Tesisleri’nde büyüme hiç durmadı, 2012 yılında Unlu ve Şekerli Mamuller, Çikolata, Bisküvi, Kek, Gofret Üretim Tesisleri eklendi. 2013 yılında da topraksız üretimin yapıldığı modern seralar geliştirildi. Konya Şeker, Torku markalı ürünlerinde kullandığı unu, yatırımını 2016 yılında tamamladığı Un Tesisi’nde üretmeye başladı.

Yorumlar

harun büyük biraz evvel beylik düzünden kızım aradı oda torku sütünü kaynatıken bırden patlamış mutfak ocak aspilatör batmış video attı.hayırdır nasıl iş bu
Şahin kar Torku kabul ediyor olabilir diyor aşağıda yorum var olamaz diyor
Bla bla bla Torku kabul ediyor olabilir diyor aşağıda yorum var olamaz diyor
Ayşe baygl Yalan. Bunu seyredince hemen denedik öylr birşey yok. Bu vidyo montajlanmış anlamıyormusunuz.
Ayşe baygl Yalan. Bunu seyredince hemen denedik öylr birşey yok. Bu vidyo montajlanmış anlamıyormusunuz.