TİKA'dan Meksika'da fiziksel engellilere destek

- TİKA, Meksika'da maddi durumu yetersiz 50 fiziksel engelliye tekerlekli sandalye verdi

Google Haberlere Abone ol
TİKA'dan Meksika'da fiziksel engellilere destek

ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Meksika'da fiziksel engelli 50 kişiye tekerlekli sandalye desteğinde bulundu.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, başkent Meksiko'da Meksiko Şehri Engelli Kişilerin Entegrasyonunu Geliştirme Enstitüsünde (INDEPEDI) eğitim gören ve maddi imkansızlık sebebiyle tekerlekli sandalye alamayan 50 fiziksel engelliye, TİKA tarafından güvenli ve konforlu aktif tekerlekli sandalyeler temin edildi.

Tekerlekli sandalyelerin teslim programında konuşan INDEPEDI Genel Direktörü Fidel Perez De Leon, engellilerin toplumda yok sayılmalarının kabul edilemez olduğunu, her bir engelli bireyin toplumdaki diğer insanlar gibi eğitim, çalışma ve diğer sosyal haklara sahip olması gerektiğini söyledi.

Leon, konuşmasının devamında Türkiye ve TİKA'ya, engellilerin hayatını kolaylaştıran bu gibi anlamlı projelere destek olduğu için teşekkür etti.

Meksiko Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren INDEPEDI, şehirde engellilere yönelik uygulanacak kamu politikalarının tasarımı, takip edilmesi ve değerlendirilmesi gibi sosyal, kurumsal ve yasal mekanizmaların oluşturulmasını sağlıyor.

Yorumlar