Terörün ardından Botan Vadisi'nde bayram tatili keyfi

- Siirt'te terör örgütü PKK'ya yönelik başarılı operasyonların ardından huzur ve güven ortamına kavuşan vatandaşlar, kentin doğal güzelliklerinden Botan Vadisi'ni doldurarak bayram tatilinde gönüllerince eğlendi - Vatandaşlardan Zeki Eren: - "Eskiden buraya korkuyla gelen insanlar şu anda güvenle geliyor. Terörün bitmesiyle Botan Çayı'na gelip piknik yapıyoruz, yüzüyoruz" - Nusret Aktaş: - "Burada çok huzurluyuz. Çok şükür mutluyuz . Güzel ve ferah günler geçiriyoruz. Botan Çayı'na girip serinliyoruz. Herkesi de buraya davet ediyoruz."

Google Haberlere Abone ol
Terörün ardından Botan Vadisi'nde bayram tatili keyfi

SİİRT (AA) - Siirt'te terör örgütü PKK'ya yönelik başarılı operasyonların ardından huzur ve güven ortamına kavuşan vatandaşlar, kentin doğal güzelliklerinden Botan Vadisi'ni doldurarak bayram tatilinde gönüllerince eğlendi.

Sıcak havanın da etkili olduğu kentte bazı vatandaşlar Botan Çayı'nda yüzerek serinlerken bazıları da mangal ve semaverde çay eşliğinde tatilin tadını çıkardı.

Botan Çayı'ndaki ani su yükselmelerine karşı Siirt Valiliğince kurulan motorize ekipler de olumsuzluklara karşı vatandaşları sık sık uyardı.

- "İnsanlar şu anda güvenle geliyor"

Vatandaşlardan Zeki Eren, terörün sona ermesiyle bölgeye huzurun geldiğini söyledi.

Bayram tatili dolayısıyla Botan Vadisi'ni tercih ettiklerini belirten Eren, "Eskiden buraya korkuyla gelen insanlar şu anda güvenle geliyor. Terörün bitmesiyle Botan Çayı'na gelip piknik yapıyoruz, yüzüyoruz." dedi.

"Ülkemizin her yeri birbirinden güzel. Botan Çayı da ilimizin güzel yerlerinden. Buralara huzur geldiği için her zaman geliyoruz ve eğleniyoruz." diyen Eren, herkesi kentin bu doğal güzelliklerini görmeye davet ettiklerini söyledi.

- "Çok şükür barış ve huzur içerisindeyiz"

Nusret Aktaş da sıcak havaların da etkisiyle tatili Botan Vadisi'nde geçirmeye karar verdiklerini belirtti.

Bölgede huzur ve güven ortamının hakim olduğunu ifade eden Aktaş, "Burada çok huzurluyuz. Çok şükür mutluyuz . Güzel ve ferah günler geçiriyoruz. Botan Çayı'na girip serinliyoruz. Herkesi de buraya davet ediyoruz." dedi.

Tahir Şenyüz de sıcak geçen bayram tatilinde Botan Çayı'nı tercih ettiklerini ifade etti.

Şenyüz, tatil dolayısıyla iş yerlerini kapattıklarını ve pikniğe geldiklerini belirterek, "Botan suyu çok temizdir çok güzeldir. Eskiden hafta sonları geliyorduk. Şu anda bayram tatilinin her gününde geliyoruz." ifadesini kullandı.

Hüseyin Kılıçaslan da bölgenin huzurlu olduğunu ve piknik alanlarına güvenli bir şekilde gelip gittiklerini anlatarak, "Çocuklarımızı getirip burada tatil yapıyoruz. Herkese tavsiye ediyoruz ama buraya geldiklerinde boğulmalara karşı mutlaka dikkat etsinler." diye konuştu.

Yorumlar