Terörle mücadele operasyonları

- Şırnak'ta 11 anti personel mayını, iki RPG-7 roketatar mühimmatı, bir el bombası, 160 muhtelif çapta fişek ve çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirildi

Google Haberlere Abone ol
Terörle mücadele operasyonları

ANKARA (AA) - Şırnak'ta güvenlik güçlerince gerçekleştirilen operasyonda 11 anti personel mayını, iki RPG-7 roketatar mühimmatı, bir el bombası, 160 muhtelif çapta fişek ve çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, dünkü "yurt içi olaylar" ve "günlük faaliyetler"e ilişkin bilgilere yer verildi.

Buna göre, Hakkari'nin Ceylanlı köyü kırsalında güvenlik güçleri tarafından gerçekleştirilen arazi aramasında, bir kalaşnikof piyade tüfeği ile tüfeğe ait 96 fişek ve muhtelif malzeme ele geçirildi.

Şırnak'ta düzenlenen operasyonda 11 anti personel mayını, iki RPG-7 roketatar mühimmatı, bir el bombası, 160 muhtelif çapta fişek ve çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi. Ayrıca tespit edilen iki el yapımı patlayıcı imha edildi.

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde 197 biksi makineli tüfek fişeği ele geçirildi.

- Yasa dışı geçiş teşebbüsleri

Kara Kuvvetleri Komutanlığı hudut birliklerince gün içerisinde Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 695 kişi yakalandı.

Müdahale sonucunda iki cep telefonu ve 15 bin 511 muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi.

Güvenlik güçleri, Yunanistan'dan Türkiye'ye yasa dışı yollarla giren 7, ülkeden Yunanistan'a geçmeye çalışan 46, İran'dan Türkiye'ye geçmeye çalışan 8 kişiyi yakaladı.

Ayrıca Irak sınırında sekiz bin paket sigaraya el konuldu.





tsk

Yorumlar