Terörist Tarrant, Netanyahu ile görüştü mü?

Yeni Zelanda'da Cuma namazı sırasında 50 Müslümanı şehit eden terörist Tarrant'ın Türkiye'den sonra İsrail'e gittiği ortaya çıktı. Teröristin bu ülkede kendisi gibi İslam ve Türk düşmanı olan İstanbul'a “Konstantinopol” diyen Netanyahu’nun oğlu Yair Netanyahu ile temas kurup kurmadığı merak ediliyor.

Google Haberlere Abone ol
Terörist Tarrant, Netanyahu ile görüştü mü?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde iki camide 50 kişiyi şehit eden İslamafobik terörist Brenton Tarrant'ın rotalarını Washington Post'a açıkladı. Teröristin İsrail, Fas ve Hırvatistan'a da gittiği ortaya çıktı. Mersin üzerinden İsrail'e giden teröristin orada izlediği güzergahı ise merak uyandırdı. İsrail Başbakanı Benjamin Netenyahu'nun oğlu Yair Netenyahu, bir süre önce Tarrant'ın manifestosuna benzer islamofobik açıklamalarda bulunmuştu.

ERDOĞAN VE TÜRKİYE’Yİ HEDEF ALDI

Yair Netanyahu saldırıdan önce 70 sayfalık bir manifesto yayınlayan İslamofobik terörist ile benzer açıklamalarıyla gündeme gelmişti. İki ismin açıklamalarında Türkiye ve İslam karşıtlığı özellikle dikkat çekiyor. Yair Netanyahu sosyal medya hesabından bir süre önce Türk milletini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan küstah bir açıklama yapmıştı. Babasının sözlerini alıntılayan Yair Netanyahu, "Ona, İstanbul'un adının Konstantinopol olduğunu ve Türk işgalinden önceki bin yıl boyunca Bizans İmparatorluğu'nun ve Ortodoksların başkenti olduğunu hatırlatırım. Türkler, Yunanlara, Süryanilere ve Ermenilere soykırım yapmış, Anadolu'daki tüm Hristiyanlara etnik temizlik uygulamıştır. Onlar etnik olarak bütün Hristiyanları küçük Asya'dan temizlediler" ifadelerini kullanmıştı. İsrail'in ülkeye gelen teröristin bağlantıları, ziyaret ettiği yerler ve temasları konusunda gizemi koruması, "İslamofobik terörist İsrail ziyaretinde Yair Netanyahu ile görüştü mü?" sorularına yol açtı.

Yorumlar