Temurci, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı görevini bıraktı (2)

- Selim Temurci: - "Onurla, şerefle geldiğimiz AK Parti İstanbul İl Başkanlığı görevimden hamdolsun yine büyük bir onurla ayrılmanın bahtiyarlığı içindeyim" - "Makamlar ve mevkiler geçici, davanın adamı olmak bakidir. AK Partimiz bizim davamızın adı olduğu sürece bizler bu davanın bir neferiyiz" - "Bu teşkilat geçen 3 yıl içerisinde çok büyük başarılara imza atmıştır. Bizde değişim, bir bayrak yarışı, yeni bir motivasyondur. İnancım o dur ki, önümüzdeki dönemde görevi devralacak arkadaşımız bu başarı çıtasını çok daha yukarılara taşıyacak, bizler de bu davanın bir neferi olarak her zaman onun yanında olacağız"

Google Haberlere Abone ol
Temurci, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı görevini bıraktı (2)

İSTANBUL (AA) - AK Parti İstanbul İl Başkanlığı görevini bırakan Selim Temurci, "Onurla, şerefle geldiğimiz AK Parti İstanbul İl Başkanlığı görevimden hamdolsun yine büyük bir onurla ayrılmanın bahtiyarlığı içindeyim." dedi.

Temurci, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, çocuk denilebilecek bir yaşta siyasete girdiğini, 9 yılını AK Parti çatısı altında geçirdiğini ve üç yıl boyunca il başkanlığı yaptığını anlattı.

İl Başkanlığı görevine 8 Şubat 2015'te başladığını hatırlatan Temurci, bu siyasi hareketin en önemli merkezinin İstanbul olduğunu dile getirdi. "İstanbul, davadır. İstanbul, sevdadır. İstanbul, bizim gözbebeğimiz, umudumuzun kaynağıdır." diyen Temurci, İstanbul emanetini, bu mukaddes sorumluluğu üstlendiği ilk günden itibaren AK Parti'nin bayrağına, AK davanın değerlerine onurla ve kararlılıkla sahip çıktıklarını söyledi.

Selim Temurci, İstanbul'da, 3 yılda "7 Haziran-1 Kasım seçimleri", "15 Temmuz sonrası 16 Nisan referandumu" ve "Cumhurbaşkanı'nın 2. kez partinin başına gelmesi, değişim ve yenilenme süreci" şeklinde değerlendirilebilecek 3 farklı dönemde çok önemli vazifeleri idrak ettiklerini anlattı.

AK Parti'de genel başkan değişikliğinden sonra yeni bir dönem başladığını belirten Temurci, şunları kaydetti:

"Bu bir taraftan kendi içimizde büyük bir sınav, diğer taraftan yeni Türkiye’nin hedefleri için hep birlikte daha fazla çalışmak zamanıydı. Ancak hiçbirimiz 15 Temmuz'daki alçak FETÖ ihanetini beklemiyorduk. O gece işte bu bina direnişin ilk kıvılcımının, ilk talimatların verildiği merkezlerden birisi oldu. Rabbim şahittir, tarih şahittir, burada bulunan bütün yol arkadaşlarım şahittir ki, o gece milletine, devletine, davasına, liderine sahip çıkmak için sağına soluna bakmadan 'Biz buradayız.' diyen ilk teşkilat, AK Parti İstanbul teşkilatlarıdır. Kazandığımız bütün seçimlerden daha önemli bir zaferdir 15 Temmuz'da hep birlikte verdiğimiz sınav. O gece sonucu bekleyenlere inat benim çalışma arkadaşlarım, ilçe başkanlarım, belediye başkanlarım 15 Temmuz destanının görünmez kahramanları olmuştur. Hamdolsun, 15 Temmuz gecesinde; liderimizle, milletimizle tek yürek, tek yumruk olarak hainlere İstanbul emanetini, AK Parti'nin kalesi olan İl Başkanlığımızı teslim etmedik. Bu vesileyle 15 Temmuz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle yad ediyor, vatansever gazilerimize en derin şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca şu anda Afrin operasyonunda görev yapan tüm Mehmetçiklerimize muzafferiyet diliyorum."

Temurci, 16 Nisan referandumunda İstanbul'un, büyükşehirler içerisinde "evet" blokunun en yüksek oranda gerçekleştiği illerden birisi olduğunu ifade ederek, yaşanan tüm zorluklara rağmen teşkilatın referandum sürecinde olağanüstü bir çalışma ortaya koyduğunu söyledi.

- "Bu davanın bir neferiyiz"

Selim Temurci, davalarının rakamlara sığmayacağını dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz sırat-ı müstakimin yolcularıyız. Davamız bizim hayatımızdır. Davamız bizim geleceğimizdir. Kişisel hukukların, teşkilat hukukunun, dava hukukunun korunması, bu süreçlerin partimiz adına zaferle sonuçlanması için hayati gereklilik arz etmektedir. Ülkemiz 2019 seçimlerine doğru hızla yol alıyor. Recep Tayyip Erdoğan bu partinin kurucu lideri, davamızın lideri. İkinci kez göreve gelmesinden sonra, partimiz bir yenilenme ve değişim süreci içine girmiştir. Bu yeni dönemin partimiz için hayırlara vesile olmasını cenabıallahtan niyaz ediyorum. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız görevden ayrıldı, hamdolsun İstanbul'a yakışan bir nezaketle bu süreçleri hep birlikte yönettik. Birilerinin adamı değil, tüm kardeşlerimizi kucaklayarak bu davanın adamı olmak bizim teşkilatlarda en birincil vazifemiz olmuştur. Bu yolda eğilmeden, bükülmeden, makam hırsına kapılmadan inandığı doğruları söyleyecek cesareti bizlere veren, sabrın en güzelini yaşatan Rabbime binlerce hamdolsun diyorum. Onurla, şerefle geldiğimiz AK Parti İstanbul İl Başkanlığı görevimden hamdolsun yine büyük bir onurla ayrılmanın bahtiyarlığı içindeyim."

Parti teşkilatından helallik isteyen Temurci, "Bizleri bu göreve layık gören başta davamızın lideri, Genel başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımı arz ediyorum. O artık sadece Türkiye'nin değil, mazlumların lideridir, ümmetin lideridir. Rabbim, ona sağlık, sıhhat versin, başımızdan eksik etmesin. Bir parantez de birlikte çalıştığımız parti büyüklerimize açmak istiyorum. İki genel seçimi birlikte yaşadığımız, İstanbul’da onlarca mitingi beraber yaptığımız, 1 Kasım’da büyük bir zafere imza attığımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu Hocamıza, 16 Nisan referandumunda partimizin genel başkanı olan Başbakanımız Binali Yıldırım Bey'e ayrıca şükranlarımı arz ediyorum." dedi.

Makamlar ve mevkilerin geçici, davanın adamı olmanın baki olduğu gerçeğinin akıldan çıkarılmaması gerektiğini vurgulayan Temurcu, sözlerini şöyle tamamladı:

"AK Partimiz bizim davamızın adı olduğu sürece bizler bu davanın bir neferiyiz. Bu dava bize makamlar ve mevkilerin değil, davanın neferi olmayı öğretti. Doğduğumuzda, yuva kurduğumuzda, öldüğümüzde üzerimizde beyaz bir gömlek olur. Bu dava mensuplarının giysisi bu beyaz gömlektir. Partiye üye olduğum gün, görevim boyunca ve bugün üzerimde beyaz gömleğim oldu. Allah'a hamdolsun, bu beyaz gömleğe bir leke değdirmedim. Bu teşkilat geçen 3 yıl içerisinde çok büyük başarılara imza atmıştır. Bizde değişim, bir bayrak yarışı, yeni bir motivasyondur. İnancım o dur ki, önümüzdeki dönemde görevi devralacak arkadaşımız bu başarı çıtasını çok daha yukarılara taşıyacak, bizler de bu davanın bir neferi olarak her zaman onun yanında olacağız. İçeride ve dışarıda ülkemize karşı oluşturulan bu alçak ve kirli ittifaklarla mücadele etmek, davamızı bu topraklarda daha güçlü kılmak her birimiz için en önemli vazifedir. 2019'a doğru giderken sorumluluklarımızın sadece Türkiye'mizle sınırlı olmadığını artık çok daha iyi biliyoruz."

(Bitti)

Yorumlar