'Temaslar Almanya ile dostluğumuzu perçinleyecek'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Köln'deki Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Merkez Camisi'nin açılışını gerçekleştirdi. Erdoğan, 3 günlük Berlin ziyaretinin önemini vurgulayarak, "Almanya ile ticaretimizi, ekonomik yatırımlarımızı nasıl yukarı taşıyacağımızı, ırkçılık ve İslam karşıtlığı ile nasıl daha etkin mücadele edeceğimizi iştişare ettik." dedi.

Google Haberlere Abone ol
'Temaslar Almanya ile dostluğumuzu perçinleyecek'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Köln'deki Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Merkez Camisi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

"Almanya ile ticaretimizi, ekonomik yatırımlarımızı nasıl yukarı taşıyacağımızı, ırkçılık ve İslam karşıtlığı ile nasıl daha etkin mücadele edeceğimizi istişare ettik.

Alman yatırımcılarla görüştük

Önde gelen Alman yatırımcılarla bir araya gelerek, Türkiye'nin yatırım potansiyelini harekete geçirecek yeni projeleri görüştük.

İki gün boyunca yaptığımız temasların, köklü Türk-Alman dostluğunu perçinlediğini düşünüyorum.

Ortak menfaatler vurgusu

Almanya ile son dönemdeki bazı fikir ayrılıklarını bir yana koyarak, bundan sonra ortak menfaatlerimize odaklanmamızın gerektiğini özellikle vurguladım.

Terör örgütleri ile mücadeleden, mülteci krizine, Suriye'deki krizden, ticaret savaşlarına kadar her alanda işbirliğimizi güçlendireceğiz.

Gurbetçilere çifte vatandaş mesajı

(DİTİB Camisi) Burası, bizi Avrupa'nın ötekisi, düşmanı gibi göstermeye çalışanlara inat, bu topraklardaki varlığımızın timsali olmalıdır.

3,5 milyon soydaşımız, vatandaşımız var burada. Önlerini açsalar, onlar da çifte vatandaş olarak Almanya'da bulunsa ne olur sanki?

"Şiddete bulaşanın İslam'la bağı yoktur"

Adı, iddiası, ideolojisi ne olursa olsun teröre bulaşan, şiddete bulaşan, Müslümanların canına kasteden hiçbir yapının İslam'la, Müslümanlıkla, bizim inancımızla bağı yoktur.

"Irkçı örgütler Müslümanların hak ve hukukunu hiçe sayıyor"

Bir süredir belli çevreler, bilhassa yurt dışında yaşayan kardeşlerimizi iki taraflı bir cendereye almaya çalışıyor. Bir yanda DEAŞ, FETÖ ve PKK gibi katil sürüleri üzerinden gençlerimiz terör tuzağına çekilirken diğer yandan ırkçı örgütler Müslümanların hak ve hukukunu hiçe sayıyor.

15 Temmuz gecesi FETÖ'cü alçaklar tarafından sırf iradesine sahip çıktığı için şehit edilen 251 şehidimizi, 2193 gazimizi nasıl görüyorsak, dünyanın dört bir yanındaki terör kurbanlarını da aynı görüyoruz.

"Terör örgütleri Müslümanlara yamanmak isteniyor"

Bugüne kadar en fazla zararı Müslümanlara vermiş, en çok Müslüman kanı dökmüş terör örgütleri İslamist ve Cihadist gibi ifadelerle yine Müslümanlara yamanmak isteniyor.

"Bizim için DEAŞ ile PKK'lı katiller aynıdır"

Bizim nazarımızda Berlin'de pazar yerindeki sivilleri katleden DEAŞ'lı caniler neyse 2 ay önce 11 aylık Bedirhan bebeği annesiyle beraber şehit eden PKK'lı katiller de odur.

"Avrupa FETÖ'cülere daha fazla göz yummamalı"

Şimdi bazı şeyler söylüyorlar, 'FETÖ'nün okullarında şöyle kaliteli öğrenciler yetişiyor.' O pilotlar da çok kaliteliydi, omuzları falan da doluydu. Ama o omuzları kalabalık olanlar geldiler benim vatandaşımı şehit ettiler.

Demokrasi düşmanlarının, Avrupa'nın demokratik kurumlarını istismar etmesine daha fazla göz yumulmamalıdır.

17 bin metrekare kullanım alanı var

6 dönümlük arazi üstüne inşa edilen ve DİTİB Genel Merkezini de içinde barındıran bir külliye şeklindeki caminin toplam 17 bin metrekare kullanım alanı bulunuyor.

Cami, biri büyük 8'i küçük 9 kapıya sahip. Nakkaş Semih İrteş'in iç tasarımını yaptığı külliyede alışveriş ve ticaret merkezi, kadın ve erkeklere mahsus lokaller, sergi ve seminer salonu, 600 kişilik konferans salonu, geniş çaplı bir kütüphane ve çalışma ofisleri yer alıyor. Dış yüzeyi cam ve betondan meydana gelen şeffaf ve modern bir yapıya sahip olan caminin alt katında otopark bulunuyor.

Yorumlar