Tanzim satışları marketlerde fiyatları düşürdü

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının ardından başlayan tanzim satışları sonrasında marketlerde sebze-meyve fiyatlarında büyük düşüş yaşandı.

Google Haberlere Abone ol
Tanzim satışları marketlerde fiyatları düşürdü

Son zamanlarda artan sebze-meyve fiyatlarına yönelik başlatılan tanzim satış uygulaması marketlerde fiyatların düşmesine neden oldu.

Belediyelerin vatandaşa ucuz ürün satmak amacıyla başlattığı tanzim satış, etkisini marketlerde de göstermeye başladı. Bazı marketler fiyatlarda indirime giderek tanzim fiyatlarıyla satış yapmaya başladı.

FİYATLAR ÇOK YÜKSEKTİ

Komisyoncuların piyasaları manipüle etmesiyle, geçtiğimiz aydan bu yana taze meyve ve sebze fiyatları çok yüksek oranda zamlandı. Vatandaşın alım gücünün düşmesiyle, hükümet duruma müdahale etti.

FIRSATÇILARA DARBE VURULDU

Tarladan çok uygun fiyatlara çıkan meyve ve sebzeler, özellikle büyükşehirlere gelene kadar kat kat pahalı hale geliyordu. Dün tanzim satış noktalarının kurulması ve vatandaşların buralara yoğun ilgisi, piyasada istediği gibi fiyat belirleyenleri zor duruma düşürdü.

ÜLKE GENELİNE YANSIYABİLİR

Bazı marketlerin, tanzim satışlarının etkisiyle, daha ilk günden fiyat düşürdüğü görüldü. Hala eski fiyatlardan satış yapmaya devam eden marketler olsa da önümüzdeki günlerde, meyve ve sebze fiyatlarında ülke genelinde bir düşüş bekleniyor.

Tanzim satış sonrası fiyat düşüren bazı marketlerden görüntüler;

Yorumlar