Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki yangın

- İZODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şen: -"Son kat kaplama olarak gördüğünüz bu sarı renkli olan da yanıcı bir malzeme. Giydirme cephelerde bu tür malzemelere kullanım izni verilmez. Yasak" - "2011'de de biz bunun doğru olmadığını ifade etmiştik. Malzemeler yanıcı malzemeler. Kullanılmaması gereken yerde kullanılmış ancak son kat kaplama, açık renkli olan, bu da yanıcı. Yanıcı olmaması lazım"

Google Haberlere Abone ol
Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki yangın

İSTANBUL (AA) - Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ertuğrul Şen, Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çıkan yangınla ilgili, "Son kat kaplama olarak gördüğünüz bu sarı renkli olan da yanıcı bir malzeme. Giydirme cephelerde bu tür malzemelere kullanım izni verilmez. Yasak." dedi.

Şen, yangının çıktığı hastanede gazetecilere yaptığı açıklamada, binanın dış cephesinde kullanılan giydirme cephe uygulamasının mevzuata aykırı olduğunu savundu. Hastanede kullanılan yalıtım malzemesine de izin verilmediğini vurgulayan Şen, şöyle konuştu:

"Son kat kaplama olarak gördüğünüz bu sarı renkli olan da yanıcı bir malzeme. Giydirme cephelerde bu tür malzemelere kullanım izni verilmez. Yasak. 'Bunun denetimi var mı?' diye soracaksınız, konunun ilgilileri, sorumluları bu konuya cevap verecek. Bence izin verilmemeliydi. 2011'de de biz bunun doğru olmadığını ifade etmiştik. Malzemeler yanıcı malzemeler. Kullanılmaması gereken yerde kullanılmış ancak son kat kaplama, açık renkli olan, bu da yanıcı. Yanıcı olmaması lazım."

Bugün binalarda kullanılan mantolamanın, yanan hastane binasındaki ile ilgisinin bulunmadığına işaret eden Şen, mantolamanın direkt duvara yapıştırıldığını ve yanmaz bir şekilde üzerinin sıvandığını anlattı.

Hastanedeki uygulamaları ise "Talihsiz" diye nitelendiren Şen, "Yangın şu veya bu şekilde çıkar, önemli olan çıktıktan sonra yangının şiddetini artıran malzemelerin kullanılmamış olması." dedi.

Öte yandan, hastanenin yanan dış cephe kaplamaları, klima sisteminin üzerine düştü. Çarpmanın etkisiyle delinen merkezi klima sisteminden gaz çıkmaya başladı. Güvenlik şeridi genişletilirken, itfaiye ekipleri, dış cephede yanan ve tehlike teşkil eden parçaları söktü.


Yorumlar