"Suriyeli Çocuklar Futbol Turnuvası" başladı

- Bayrampaşa Belediye Başkanı Aydıner: - "İnşallah nice 40 yıllara doğru emin adımlarla büyüte büyüte bu turnuvayı devam ettireceğiz. Türkiye Cumhuriyeti olarak Ensar olma vazifesini en iyi şekilde yerine getirdiğimizi düşünüyorum"

Google Haberlere Abone ol
"Suriyeli Çocuklar Futbol Turnuvası" başladı

İSTANBUL (AA) - Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Suriyeli çocuklara yönelik futbol turnuvasına ilişkin, "İnşallah nice 40 yıllara doğru emin adımlarla büyüte büyüte bu turnuvayı devam ettireceğiz. Türkiye Cumhuriyeti olarak Ensar olma vazifesini en iyi şekilde yerine getirdiğimizi düşünüyorum." dedi.

Aydıner, belediye ve Suriye Forumu'nun Terazidere Spor Tesisi'nde düzenlediği Suriyeli Çocuklar Futbol Turnuvası'nın açılışında konuştu.

Turnuvanın çok güzel geçeceği temennisinde bulunan Aydıner, Nisan ayı sonunda dereceye girenlere ödüllerinin verileceğini söyledi.

Aydıner, turnuvanın 4'üncü kez düzenlendiğini aktararak, son 3 organizasyonun Bayrampaşa Belediyesi'nin desteğiyle gerçekleştirildiğini kaydetti.

Bu tür etkinliklerin uzun yıllar sürmesini istediklerini ifade eden Aydıner, "İnşallah nice 40 yıllara doğru emin adımlarla büyüte büyüte bu turnuvayı devam ettireceğiz. Türkiye Cumhuriyeti olarak Ensar olma vazifesini en iyi şekilde yerine getirdiğimizi düşünüyorum. Ülkemizde 3,5 milyonun üzerine Suriyeli kardeşimiz var. Bu kardeşlerimiz ticarette, kalkınmada, sanayide Türklerle beraber, ülkenin kalkınmasına katkıda bulunuyorlar." diye konuştu.

Aydıner, Suriyelilerin vatanlarına dönmeyi arzu ettiğini anlatarak, şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da sizler gibi düşünüyor. Türk askerinin Suriye'de olmasının en önemli nedeni sizlerin güvenli şekilde anavatanınıza ve evlerinize gidebilmenizdir. Şüpheniz olmasın, o yerler teröristlerden temizlendikten sonra Suriyeli kardeşlerimiz kendi evlerine oturacaklar. Bu gençler, kendi memleketlerine gittiklerinde buraları unutmayacaklar. Suriye'deki Esed rejimi değişecek. Sizler de orada yönetimde yer alacaksınız. Dualarınızı esirgemeyin. Liderimiz, reisimiz Recep Tayyip Erdoğan'a dua ediniz. Türkiye'nin siyasi ve ekonomik güçlenmesi Suriye'yi de ayağa kaldıracaktır."

Suriye Forumu Yönetim Kurulu Üyesi Ammar Halef ise katkılarından dolayı Bayrampaşa Belediye Başkanı Aydıner'e teşekkürlerini ileterek, "Spora verdiğiniz destek için sizlere teşekkür ediyorum. Çok şükür her yıl daha da gelişiyor. Türkler ve Araplar arasındaki kardeşlik ruhunu geliştiriyoruz. Turnuvaya katılan 20 okulun öğrencilerine başarılar diliyorum."

- Lise düzeyinde 500 katılımcı

Bayrampaşa Belediyesi'nin sporculara malzeme desteği verdiği turnuvaya, Geleceğin Yıldızları Akademisi, Mimar Sinan Anadolu İmam Hatip Lisesi, Yemen Internatıonal School, Hedef Akademi, Beyaz Eller Futbol Okulu, Al-Andalus Model School, İskenderpaşa Eğitim Merkezi, İhsan Nakipoğlu İmam Hatip Lisesi gibi okullardan, 2000-2003 doğumlu öğrenciler katılacak.

Nisan ayı sonuna kadar devam etmesi planlanan turnuvada dereceye girenlere ödül verilecek.

Yorumlar