Sultangazi Belediyesi Gençlik Merkezi Temel Atma Töreni

- Gençlik ve Spor Bakanı Bak: - "Bizim bir derdimiz var, hepimizin derdi, toplumun derdi, ne o? Uyuşturucu. Bakın hepimizi tehdit ediyor, okullara kadar geldi. Mahallelerde uyuşturucu tacirleri cirit atmaya başladı. Buna müsaade edemeyiz, mahalli idarelerimizle beraber, mahalle muhtarlarımızla beraber, oradaki vatandaşlarımızla beraber, belediyemizle beraber, kaymakamımızla beraber, biz sokaklarda olacağız, sokaklarda gençlerimizle beraber olacağız" - "Gençlik merkezlerimizin sayıları şu anda 279, bu bizim bünyemizde olan. Bunun dışında belediyelerle birlikte yaptıklarımız var. Burada bu sayıyı kendi bünyemizde 400'e çıkarmayı hedefliyoruz, önümüzdeki yıl bunu 400'e çıkaracağız"

Google Haberlere Abone ol
Sultangazi Belediyesi Gençlik Merkezi Temel Atma Töreni

İSTANBUL (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, uyuşturucu ile mücadelenin kendileri için önemli olduğunu ifade ederek, "Bizim bir derdimiz var, hepimizin derdi, toplumun derdi, ne o? Uyuşturucu. Bakın hepimizi tehdit ediyor, okullara kadar geldi. Mahallelerde uyuşturucu tacirleri cirit atmaya başladı. Buna müsade edemeyiz, mahalli idarelerimizle beraber, mahalle muhtarlarımızla beraber, oradaki vatandaşlarımızla beraber, belediyemizle beraber, kaymakamımızla beraber, biz sokaklarda olacağız, sokaklarda gençlerimizle beraber olacağız." dedi.

Sultangazi'de yapımına başlanacak gençlik merkezinin temel atma töreninde AK Parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal, Sultangazi Kaymakamı Uğur Kalkar, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ve çok sayıda Sultangazili vatandaş hazır bulundu.

Bakan Osman Aşkın Bak, burada yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gençlere büyük önem verdiğini ve gençlere sunulan imkanların arttırılması için kendilerine talimat verdiğini söyledi.

Gençlik merkezleriyle ilgili de bilgi veren Bak, şöyle konuştu:

"Gençlik merkezlerimizin sayıları şu anda 279, bu bizim bünyemizde olan. Bunun dışında belediyelerle birlikte yaptıklarımız var. Burada bu sayıyı kendi bünyemizde 400'e çıkarmayı hedefliyoruz, önümüzdeki yıl bunu 400'e çıkaracağız. Bunun yanında, gençlik ve spor hizmetlerini mahalli idarelerle beraber yapmak istiyoruz. Çünkü mahalli idareler yerel olarak buranın en önemli aktörleri."

Temelini atacakları gençlik merkezinin arsasının belediye tarafından tahsis edildiğini ifade eden Bak, tüm bakanlıkların yer tahsisi olduğu zaman projeleri yaptığını ve bu konuda bir aksama olmadığını, Spor Toto'nun da maddi olarak projelere destek verdiğini kaydetti.

Bütün gençleri, gençlik merkezlerindeki imkanlardan yararlanmaya davet eden Bakan Bak, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bizim bir derdimiz var, hepimizin derdi, toplumun derdi, ne o? Uyuşturucu. Bakın hepimizi tehdit ediyor, okullara kadar geldi. Mahallelerde uyuşturucu tacirleri cirit atmaya başladı. Buna müsaade edemeyiz, mahalli idarelerimizle beraber, mahalle muhtarlarımızla beraber, oradaki vatandaşlarımızla beraber, belediyemizle beraber, kaymakamımızla beraber, biz sokaklarda olacağız, sokaklarda gençlerimizle beraber olacağız. Gençlerimize spor alanları inşa edeceğiz, basketbol için futbol için voleybol için alanlar inşa edeceğiz. Amatör spor kulüplerimize destek olacağız. Mahalledeki abilere, orada gençlere dokunan o güzel insanlara, mahallede bu gençleri, kötü alışkanlıklardan, uyuşturucudan koruyan herkese kapımız açık. Bizlere şu görev düşüyor veliler olarak, çocuklarımızı alıp mahalledeki spor kulüplerine götürelim."

Gelişen ve büyüyen, güçlü Türkiye'yi arzuladıklarını dile getiren Bak, bu sebeple gençlere destek olacaklarını, milli manevi değerleri gençlere öğreteceklerini, 15 Temmuz'da da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla gençlerin büyük bir görev icra ettiğini vurguladı.

Konuşmaların ardından, temel atma törenine geçildi ve Bakan Bak ile beraberindekiler temel atma törenini gerçekleştirdi. Alanda kurulan çadırlarda ise aşure dağıtımı yapıldı, Bakan Bak da basın mensuplarına aşure ikramında bulundu.


Yorumlar