"Sudan'da daha çok Türk yatırımcı görmek istiyoruz"

MÜSİAD Sudan Başkanı Ammar Harun: - "Sudan, hem zirai hem de yer altı kaynakları bakımından çok zengin bir ülke. İnşaat alanında da yapılacak çok iş var. Türk iş adamları bu durumu fırsata çevirmelidir. Sudan'da daha çok Türk yatırımcı görmek istiyoruz"

Google Haberlere Abone ol
"Sudan'da daha çok Türk yatırımcı görmek istiyoruz"

HARTUM (AA) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Sudan Şube Başkanı Ammar Harun, Sudan'ın, hem zirai hem de yer altı kaynakları bakımından çok zengin bir ülke olduğunu belirterek, "İnşaat alanında da yapılacak çok iş var. Türk iş adamları bu durumu fırsata çevirmelidir. Sudan'da daha çok Türk yatırımcı görmek istiyoruz." dedi.

Ammar Harun, ABD’nin Sudan’a uyguladığı ekonomik yaptırımların kaldırılmasına ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, ticari yaptırımların sona ermesinin büyük fırsat olacağını söyledi.

Uzun yıllardır devam eden ekonomik yaptırımların Sudan’ı çok etkilediğini ifade eden Harun, "Her şeye rağmen Sudanlılar ayakta kalmayı başardı. Şimdi önümüz açıldı ve birçok iş adamı buraya gelecek. Yatırımlarını Sudan’da devam ettirecek." dedi.

Sudan’da yapılacak birçok iş olduğunu belirten Harun, "Sudan, hem zirai hem de yer altı kaynakları bakımından çok zengin bir ülke. İnşaat alanında da yapılacak çok iş var. Türk iş adamları bu durumu fırsata çevirmelidir. Şu an bazı projeler aldık fakat bunlarla yetinmek istemiyoruz. Sudan'da daha çok Türk yatırımcı görmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

Sudan ve Türkiye arasında 2 yıldır devam eden zirai anlaşmasına değinen Harun, iki ülkeye ciddi katkılar sağlayacak projenin bir an önce hayata geçmesi gerektiğini vurguladı.

Türk firmaların kullandığı teknolojinin Sudan’da tercih edildiğini ifade eden Harun, "Türk ürünleri Afrika coğrafyasında rağbet görüyor. Bunun en büyük nedeni kaliteli ürünlerin ortaya çıkmasıdır. Ayrıca, Türkiye teknolojisinin Avrupa’yla eş değer olması ilginin artmasına vesile oluyor." dedi.

Sudan devletinin ve halkının Türkiye’yi dost ülke olarak görmesinin avantaj olduğunu dile getiren Harun, ekonomik yaptırımların kalkmasıyla Türk firmaların gelmemesi halinde Sudan’ın Batılı iş adamlarının uğrak yeri haline geleceğini söyledi.

Harun, THY'nin Sudan'a her gün uçak seferi düzenlediğini, iş adamlarının Sudan’ı ziyaret etmesi için bu durumun büyük fırsat olduğunu, ürünlerin 7 ila 10 gün arasında karşılıklı olarak ulaşabileceğini bildirdi.


Yorumlar