Sri Lanka'daki bombalı saldırıların arkasında hangi örgüt var?

Sri Lanka'da sabah saatlerinde 3 otel ve 3 kilisede meydana gelen bombalı saldırıların ardından 2 ayrı bombalı saldırı daha meydana gelmişti. Saldırılarda yüzlerce kişi hayatını kaybederken yüzlerce kişide yaralanmıştı. Saldırıların ardından işin arkasındaki örgüt merak edilmeye başladı.

Google Haberlere Abone ol
Sri Lanka'daki bombalı saldırıların arkasında hangi örgüt var?

Son Haberler | Haber Merkezi

Sri Lanka'nın başkenti ve 2 ayrı şehrinde meydana gelen bombalı saldırılar dünyayı şoke etti. Sabah saatlerinde 3 ayrı otel ve 3 ayrı kilisede meydana gelen saldırıların ardından 2 ayrı patlama daha meydana geldi. 

İlk belirlemelere göre, 185 kişi hayatını kaybederken 500'den fazla kişide yaralandı. Ölü sayısı hızla yükseliyor. 

Öte yandan, dünya saldırının arkasında hangi örgütün olduğunu merak etmeye başladı. Saldırıların ardından tüm dikkatler DEAŞ terör örgütüne çevrilmişken işin arkasında farklı bir örgütün çıkabileceği açıklandı. 

SALDIRILARI HANGİ ÖRGÜT DÜZENLEDİ?

Yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği saldırılar için araştırma yapılmaya devam edilirken dikkatler DEAŞ örgütüne yöneldi. Ancak güvenlik ve strateji uzmanı Abdullah Ağar Sri - Lanka'daki saldırının arkasında başka bir örgütün olduğunu açıkladı. Ağar, dünyayı şoke eden saldırıların arkasında ayrılıkçı Tamil Kaplanları örgütü olduğunu söyledi. 

Sri Lanka'da canlı bomba-ihtihar saldırılarına bakarak bunun Radikal/İşid eylemi olduğu söylenemez. İlginç bir örtüşmeyle dünyada en çok ve en yoğun intihar-canlı bomba eylemleri yapan ve radikallere ilham verenler Sri Lanka’da faaliyet gösteren ayrılıkçı TAMİL KAPLANLARI’dır.

Yorumlar