Sri Lanka Müslüman mı, ülkenin dini nedir, nüfusu hangi dine mensup?

Sri Lanka Müslüman mı, ülkenin dini nedir, nüfusu hangi dine mensup, en çok hangi dine mensup insanlar var soruları son günlerde ülkenin karışıklıklar nedeniyle gündeme gelmesiyle birlikte merakla soruluyor.

Google Haberlere Abone ol
Sri Lanka Müslüman mı, ülkenin dini nedir?

Sri Lanka Müslüman mı, İslam dini mensupları var mı, ülkenin dini nedir, nüfusu hangi dine mensup, en çok hangi dine mensup insanlar var soruları son günlerde ülkenin karışıklıklar nedeniyle gündeme gelmesiyle birlikte merakla soruluyor.

Sri Lanka’da bugün meydana gelen peş peşe patlamaların ardından ülke dünyanın gündemine oturdu. Ülkenin 3 ayrı şehrinde Paskalya bayramı öncesinde meydana gelen patlamaların ardından sarsılırken dünyadan saldırılara tepki yağdı.

Sri Lanka Müslüman mı, ülkenin dini nedir?
Sri Lanka Müslüman mı, ülkenin dini nedir?

 

Ülkenin başkenti ve 2 ayrı kentinde daha meydana gelen 8 ayrı saldırıda ilk belirlemelere göre 200’den fazla insan hayatını kaybetti. Öte yandan 500’den fazla insanın ise yaralandığı bildirilirken saldırıyı üstelenen herhangi bir örgüt çıkmadı.

Öte yandan şüpheler DEAŞ terör örgütünün üzerine yönlenirken güvenlik uzmanları yerel bir örgüt olan ve bağımsızlık için mücadele ettikleri belirtilen Tamil Kaplanları isimli örgütün olayla bağlantısı olabileceğini ileri sürdü.

Sri Lanka Müslüman mı, ülkenin dini nedir?
Sri Lanka Müslüman mı, ülkenin dini nedir?

 

Sri Lanka’nın saldırılarla gündeme gelmesinin ardından vatandaşlar Sri Lanka ile ilgili araştırma yapmaya başladı. Peki, Sri Lanka nerededir? Sri Lanka’nın dini inancı nedir? İşte detaylar…

SRİ LANKA NEREDE?

Sri Lanka, diğer bilinen eski adıyla Seylan, resmi adıyla ise Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti Güney Asya'da, yer alan bir ülkedir. Sri Lanka, Hint Okyanusu’nda yer alan ve 21 milyon vatandaşı bulunan bir ülkedir. Ülke aynı zamanda Hint Okyanusu’nun İncisi olarakta bilinir.

SRİ LANKA NÜFUSU

Sri Lanka’nın nüfusu 2012 verilerine göre, 21 milyondur. Ülke nüfusunu Dünya Bankası verilerine göre,

%74,9 Sinhalalar %11,2 Sri Lankalı Tamil %9,2 Sri Lankalı Moors %4,2 Hint Tamil %0,5 diğer halklar oluşturuyor.

Nüfusun büyük çoğunluğu yerli halklar oluştururken ülkede Tamil Kaplanları olarak bilinen örgüt Tamil halkının özgürlüğünü istediklerini ileri sürerek hükümetle çatıştı. Uzun yıllar süren çatışmalar 2009 yılında hükümet güçlerinin kazanmasıyla durulmuştu.

SRİ LANKA DİNİ

Öte yandan Sri Lanka’nın dini inancı en çok merak edilen konular arasında yer almaktadır. Yapılan araştırmalara göre, ülkenin yüzde 70,02’si Budist iken bunları yüzde 12,6 ile Hindular takip etmektedir. Müslümanlar yüzde 9,7’lik oranla ülkenin en büyük üçüncü dini grubunu oluştururken, Hristiyanlar ise yüzde 7 ile 4. Sırada yer almaktadır.


 

Yorumlar