Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Sultangazi’de gençlik merkezi temeli attı

Sultangazi Belediyesi’nin gençler için 3 bin metrekare üzerinde inşa edeceği gençlik merkezinin temelini Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak attı.

Google Haberlere Abone ol
Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Sultangazi’de gençlik merkezi temeli attı

Sultangazi Belediyesi’nin gençler için 3 bin metrekare üzerinde inşa edeceği gençlik merkezinin temelini Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak attı.

Sultangazi Belediyesi gençlere yönelik çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Belediye, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteği ile Sultançiftliği Mahallesi’nde yeni yapılacak olan Gençlik Merkezi için temel atma töreni düzenledi. Törene Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, AK Parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal, Sultangazi Kaymakamı Uğur Kalkar, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, ilçe protokolü ve vatandaşlar katıldı.

Gelecek yıl gençlik merkezi sayısı 400 olacak

3 bin 390 metrekare alan üzerinde yapılacak olan gençlik merkezinin temel atma töreninde konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, bakanlık olarak gençlik merkezlerinin sayılarını artıracaklarını açıkladı. Bakanlığın kendi bünyesinde ve belediyelerle ortaklaşa gençlik merkezi yapmaya devam edeceklerini belirten Bakan konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Şu anda gençlik merkezlerimizin sayısı 273. Bu bizim bünyemizde olan, bunun dışında belediyelerle beraber yaptıklarımız var. Kendi bünyemizdeki sayıyı 400’e çıkarmayı hedefliyoruz. Önümüzdeki yıl bu sayıyı 400’e çıkaracağız. Şu anda inşaatı devam eden gençlik merkezlerimiz var. Ama bunun yanında biz gençlik ve spor hizmetlerini mahalli idarelerle birlikte yapmak istiyoruz çünkü mahalli idareler yerel olarak oranın en önemli aktörleri.”

“Çocukları alıp spor kulüplerine götürelim”

Bakan Osman Bak konuşmasında gençlere ve ailelerine de seslendi. Uyuşturucunun okullara, mahallelere kadar indiğini hatırlatan Bakan Bak, “Sultangazi’deki bütün gençlerimizi spor salonlarımıza ve gençlik merkezlerimize davet ediyoruz. Bunu ne için söylüyoruz? Bizim derdimiz var, bu da hepimizin derdi. Nedir o? Uyuşturucu. Hepimizi tehdit ediyor. Okullara kadar geldi, mahallelerde uyuşturucu tacirleri cirit atmaya başladı. Biz buna müsaade edemeyiz. Mahalli idarelerimizle, mahalle muhtarlarımızla, vatandaşlarımızla beraber biz sokaklarda olacağız. Gençlerimize spor alanları inşa edeceğiz. Bize şu görev düşüyor. Veliler olarak çocuklarımızı alıp mahallelerdeki spor kulüplerine götürelim. Biz her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

“Spora, kültüre, sanata teşvik için önemli bir proje”

Açılış konuşmaları bölümünde Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay da vatandaşlara seslendi. Gençler için yapılan her projenin önemli olduğunun altını çizen Belediye Başkanı Cahit Altunay, “Gençlerle ilgili birçok projeyi hayata geçirdik ama burada önemli olan onları kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak, yanlış yere gitmelerini engellemek, başka işlerle uğraşmalarına mani olmak ve onları spora, kültüre, sanata teşvik etmek adına yapılan proje çok önemli projedir” dedi.

Konuşmaların ardından Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ve diğer protokol üyeleri duaların ardından temel atma için butona birlikte bastı. Sultangazi Belediyesi’ne ait arazi üzerinde inşa edilecek olan gençlik merkezi 3 bin 390 metrekare alana inşa edilecek. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteği ile yapılan gençlik merkezinde gençlerin kendilerini geliştirmelerine, meslek edinmelerine yönelik kültür, sanat ve hobi alanlarında eğitim verilmesi amaçlanıyor.

Yorumlar