Şişli'de Cami-Gençlik Buluşması düzenlendi

- İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Yılmaz: - "Aileye, evliliğe, nesillerin korunmasına verdiğimiz ehemmiyeti sürdürmek durumundayız"

Google Haberlere Abone ol
Şişli'de Cami-Gençlik Buluşması düzenlendi

İSTANBUL (AA) - İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan Cami-Gençlik Buluşması etkinlikleri kapsamında, Şişli Tevfik Ağazade Camisi'nde gençlerle sabah namazında bir araya geldi.

İstanbul Müftülüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Prof. Dr. Yılmaz'a, İstanbul Müftü Yardımcısı Veysel Işıldar ve Şişli Müftüsü Mustafa Bilgiç de eşlik etti. Şişli Tevfik Ağazade Camisi'nde sabah namazında gerçekleştirilen buluşmada, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve tesbihat yapıldı, dualar edildi.

Namaz sonrası cemaate hitap eden Yılmaz, gençlerin camileri doldurmasının çok anlamlı olduğunu belirtti. Gençliği olmayan bir milletin geleceğinin de olamayacağını vurgulayan Yılmaz, "İnsanoğlu fanidir ama ebediyet duygusunu çocuklarında ve kendisinden sonra gelen nesillerde görür. Bu dünyanın baki olmadığını bildiği için adını yaşatacak işler yapmak ister, bu yüzden çocuklarını önemser. Biz de çocuklarımızı ve gençlerimizi önemsiyoruz. Çünkü milletimizin devamını onlarda görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Batı'da bugün en büyük problemin nüfusun azalması ve yaşlılık olduğuna işaret eden Yılmaz, şunları kaydetti:

"Gençlerimizin evlenmesi ve aile sahibi olması, bu manada son derece önemlidir. Yoksa nüfusun azalması belası ülkemizi kasıp kavurur. Avrupa ülkelerinde nüfussuzlaşma belası var. Almanya'nın 1990 yılı nüfusu 90 milyondu, şimdi 86 milyon. Sovyetler Birliği dağıldığında Rusya'nın nüfusu 255 milyondu, şimdi 235 milyon. Bulgaristan'ın nüfusu 8,5 milyondu, şimdi 6,5 milyon. Nüfusu artan ülkeler sadece İslam ülkeleridir. O yüzden aileye, evliliğe, nesillerin korunmasına verdiğimiz ehemmiyeti sürdürmek durumundayız. Allah Teala inşallah bu bilinçle ailelerimize, çocuklarımıza sahip çıkmayı nasip eylesin."

Etkinliğin sonunda cemaate çorba ikramında bulunuldu.

Yorumlar