Şırnak'ta huzurlu bayram

- Geçen yıl PKK'lı teröristlerin saldırıları nedeniyle evlerinden uzakta kaldıkları için mağdur olan Şırnaklılar, güvenlik güçlerinin başarılı operasyonları sayesinde bu yıl bayrama huzur içinde girdi - Gündoğdu Mahallesi sakinlerinden Tatar: - "Geçen yıl bu vakitlerde buruk bir bayram vardı. Terör olayları nedeniyle bayramımızı yaşayamadık"

Google Haberlere Abone ol
Şırnak'ta huzurlu bayram

ŞIRNAK (AA) - Şırnak'ta geçen yıl PKK'lı teröristlerin saldırıları nedeniyle mağdur olan kent sakinleri, Ramazan Bayramı'na evlerinde huzur içinde girmenin mutluluğunu yaşıyor.

Geçen yıl Ramazan Bayramı'nı teröristlerin kazdığı çukurlar ve saldırıları yüzünden terk etmek zorunda kaldıkları evlerinden uzakta buruk şekilde geçiren Şırnaklılar, polis, asker ve güvenlik korucularının gerçekleştirdiği operasyonlar sayesinde güvenliğin sağlandığı memleketlerinde bayrama girdi.

Gündoğdu Mahallesi'nin sakinleri, bayram namazının ardından bayramlaştı, evleri dolaşan çocuklar da şeker topladı.

Mahalle sakinlerinden Nurettin Tatar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayrama huzur içinde girmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Tatar, şöyle konuştu:

"Namazın ardından komşularımız ve akrabalarımızla bayramlaştık. Çok büyük bir coşku ve katılım vardı. 7 den 70'e herkes bayramlaşıyor. Geçen yıl bu vakitlerde buruk bir bayram vardı. Terör olayları nedeniyle çatışma vardı. Doya doya bayramımızı yaşayamadık. Bu yıl onun telafisini bir nebze yaşıyoruz. Bayram, birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde bir aya gelmemize vesile oldu. Bütün bayramlarımızın bu bayram gibi terörsüz ve ölümsüz geçmesini diliyorum."

- "Terör yok, o nedenle çok güzel bir bayram"

Mahalle sakinlerinden Mücahit Ala da terör örgütünün saldırıları ve baskıları nedeniyle geçen yıl bayram sevincini yaşayamadıklarını söyledi.

Ala, şunları dile getirdi:

"Sabah namazının ardından mezarlık ziyareti yaptık. Şimdi de akraba ve komşuları ziyaret ediyoruz. Son derece huzurlu bir bayram geçiriyoruz. En güzel bayramlardan birini yaşıyoruz. Terörsüz bir bayram geçiriyoruz. Terör yok, o nedenle çok güzel bir bayram oluyor. İnşallah hep böyle huzurlu bayramlar geçiririz."

Emrullah Kılınç da geçen yıl teröristlerin saldırıları yüzünden bayramı evlerinden uzakta geçirdiklerini anımsatarak, "Arkadaşlarımızdan, akrabalarımızdan uzaktık, o nedenle bayram yaşayamadık. Bu yıl evimizdeyiz ve çok huzurlu bir bayram geçiriyoruz." görüşünü paylaştı.

Son 10 yılın en güzel ve huzurlu bayramını yaşadıklarını vurgulayan Zekeriya Tanık da terörsüz bayramın tadını çıkardıklarını söyledi.

9 yaşındaki Uğur Güngör de sabah erkenden şeker topladığını, bayramda toplayacağı harçlıklarla bisiklet alacağını anlattı.

Yorumlar