SGK Mardin’de hikaye kitabı dağıttı

Mardin Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, ilköğretim çağında bulunan çocuklara erken yaşta sigortalılık bilinci oluşturma çalışmaları kapsamında Kasımiye Ortaokulu ve Abdulkadir Tutaşı İlkokulundaki öğrencilerle bir araya geldi.Mardin...

Google Haberlere Abone ol
SGK Mardin’de hikaye kitabı dağıttı

Mardin Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, ilköğretim çağında bulunan çocuklara erken yaşta sigortalılık bilinci oluşturma çalışmaları kapsamında Kasımiye Ortaokulu ve Abdulkadir Tutaşı İlkokulundaki öğrencilerle bir araya geldi.

Mardin Sosyal Güvenlik İl Müdür Yardımcısı Ümit Unat ve SGK personelleri, Abdulkadir Tutaşı İlkokulu Müdürü İhsan Homan ile Kasımiye Ortaokulu Müdürü Şeyhdavut Kösesoy ile birlikte okulda öğrencilere Sosyal Güvenlik Eğitim Serisi’nin beşinci kitabı olan “Güven ile Güvenli Sigortalılığa” adlı hikaye kitabı dağıttı. Bugüne kadar 600 öğrenciye hikaye kitabı dağıtıldığını belirten İl Müdür Yardımcısı Unat, çocuklarda oluşacak sosyal güvenlik bilincinin Türkiye’nin gelecek ve refahı adına çok önemli bir yatırım olduğunu dile getirdi.

İlköğretim çağındaki çocuklara kayıtlı istihdamın önemini öğretebilmek istediklerini vurgulayan Ümit Unat, "Bu çocukların ailelerine dolaylı yoldan mesaj iletebilmek ve kayıtlılığın vazgeçilmez bir yaşam şartı olmasını sağlamak amacı ile SGK uzmanları tarafından hazırlanan ‘Güven ile Güvenli Sigortalılığa’ serisi hikaye kitaplarıyla SGK’yı tanıtmaya çalıştık. Sosyal Güvenlik insanların hayatta karşılaşabileceği her olayda, ihtiyaçlarını karşılayamadığı her durumda, hastalıkta, yaşlılıkta başka insanların yardımına gerek kalmadan kendisine devlet tarafından sağlanan bir güvencedir. Çocuklar 18 yaşına kadar her şartta devlet güvencesi altında olup insanlar genç yaşta çalışma hayatına başlayıp, maaşlarının bir kısmını devlete yani Sosyal Güvenlik Kurumu’na yatırırlar. İşte bu paralarla SGK, çalışırken hastalandığımızda tedavi giderlerimizi karşılar, yaşlandığımızda ise ’emeklilik’ dediğimiz çalışmadan maaş almamızı sağlar ve her türlü tedavi giderlerini karşılamaya devam eder" dedi.

Yorumlar