Sezai Temelli'den İstanbul seçimi açıklaması

Yüksek Seçim Kurulu'nun İstanbul kararının ardından ne yapacağı merak konusu olan HPD Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, 23 Haziran'da yapılacak seçimle ilgili açıklama yaptı. Temelli, "Kamuoyunun bunlarla meşgul olmasına gerek yok. Nerede bir haksızlık hukuksuzluk var HDP orada olacak." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Sezai Temelli'den İstanbul seçimi açıklaması

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), İstanbul'da seçimlerin yenilenmesine karar verdi. Karar tepki gösteren HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, "HDP İstanbul'da ne yapacak?" sorusuna cevap verdi. Temel, "Kamuoyunun bunlarla meşgul olmasına gerek yok. Nerede bir haksızlık hukuksuzluk var HDP orada olacak." dedi.

Sezai Temelli, partisinin grup toplantısında konuştu. YSK'nin İstanbul kararına ilişkin konuşan Temelli şu ifadeleri kullandı:

"YSK MEŞRUİTİYETİNİ YİTİRMİŞTİR"

Dün bir adaletsizlik bir hukuksuzluk daha ortaya çıktı. YSK İstanbul seçimlerinin yenilenmesine kara verdi. İstanbul seçimleri derken İstanbul büyükşehir belediye başkanlığı seçimlerini. Yani seçimin içinden bir kısmı ayrılarak yenilenmesine karar verdi. YSK bütün meşruiyetini yitirmiştir. Ama perşembenin gelişi Çarşambadan beliydi. Türkiye halkları dönüp de Muş'a bakmalıdır, Malazgirt'e bakmalıdır, dönüp de HDP'ye dönük karşı yapılan seçim hukuksuzluğuna bakmalıdır. Çünkü YSK marifeti ile yapılan şeyin nelere yol açacağı daha seçime gidilmeden belliydi. Hatta 16 Nisan referandumundan, 24 Haziran seçimlerinden belliydi.

"YSK 36 GÜN BOYUNCA HALKI OYALADI"

Sessiz kaldılar şimdi kıyamet kopuyor. Tabii ki kopacak, biz de koparacağız ama bunun böyle olacağı belliydi. Çünkü bu iktidar bu şaibelerin üzerinde kendi iktidarını var ediyor. Hatırlayın 7 Haziran seçimlerinden sonra 'istikşafi görüşmeler' diye bir şey uydurdular. Geçen gün köprüdeydi birini kurtarıyordu. Ne istikşafisi, bu ülkenin kaç gününü yitirip bitirdiler. Sonra Suruç, Ankara Gar Katliamı'nı yaşattılar. Bunları unuttuk mu, asla unutmadık bizde fil hafızası var. Asla unutmayız. Şimdi çıkmış demokrasi havarisi kesiliyor. Bütün istikşaficileri biliyoruz. YSK'de bugün 36 gün boyunca bu halkı oyaladı ve sonunda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin yenileme kararını verdi.

"HDP İSTANBUL'DA ADAY ÇIKARACAK MI" SORUSUNA YANIT

Evet AKP- MHP blokunun noterine dönmüş iktidardan ne talimat gelirse onu yerine getiren bir YSK var. Şimdi, tartışmalar sürecek. Tabi 23 Haziran'a kadar bir seçim atmosferinde olacağız. Ama biraz önce saydım, hukuksuzlukların devam etmemesi sadece seçim atmosferine sıkışıp kalmamaktan geçiyor. 'HDP İstanbul'da aday çıkaracak mı, HDP ne yapacak.' Kamuoyunun bunlarla meşgul olmasına gerek yok. Nerede bir haksızlık hukuksuzluk var HDP orada olacak. Unutmayın, HDP'siz 31 Mart olmazdı, HDP'siz gelecek de olmaz. Bizim ne yapacağımızla vakit harcamayın esas siz ne yapacaksınız? Bu kalemşörler, bu twit uzmanları twitin başında bir okuyorsunuz ki herkes mübarek Che Guevaraolmuş. Devrim yarın hazır olup da cep telefonunu sokağa çıkmak kalmış. Siz bırakın HDP'nin ne yapacağını, siz ne yapacaksınız?

Yorumlar

Ihsan yani haksızlık hukuksuzluğu biz yaparın kimseyye bırakmayız diyor