Şehitliklerde dua sesleri yükseldi

- Ramazan Bayramı arifesinde, İzmir Kadifekale Şehitliği'ne gelenler, mezarlara karanfil bıraktı, evlatları ve yakınları için dua etti - Türk bayraklarının dalgalandığı şehit mezarlarında bazen şehidin tuttuğu takımın atkısı bazen de arkadaşları tarafından bırakılan tesbih, gözlük ve bileklikler yer aldı

Google Haberlere Abone ol
Şehitliklerde dua sesleri yükseldi

İZMİR (AA) - İzmir Kadifekale Şehitliği, Ramazan Bayramı arifesinde şehit yakınlarıyla doldu.

Sabah saatlerinden itibaren şehitliği ziyaret eden vatandaşlar, mezarlara karanfil bıraktı, evlatları ve yakınları için dua etti.

Çocuklarının mezar taşlarını temizleyen anneler, dualar eşliğinde evlatları ile bayramlaştı. Türk bayraklarının dalgalandığı şehit mezarlarında bazen şehidin tuttuğu takımın atkısı bazen de arkadaşları tarafından bırakılan tesbih, gözlük ve bileklikler yer aldı.

- "Büyüyünce pilot olacağım"

Şehit Gürcan Ulucan'ın kardeşi Sevcan Ulucan Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sadece bayramda değil her zaman şehitliğe geldiklerini söyledi.

Şehit ağabeyine ilk günkü gibi özlem duyduğunu anlatan Kaya, "Ağabeyim şehit olduktan bir sene sonra evlendim. Sonra Allah bana iki çocuk verdi. Oğluma dayısının ismini verdik. Acılarımızı onlarla bir nebze de olsa dindirmeye çalışıyoruz." diye konuştu.

Şehidin 5 yaşındaki yeğeni Gürcan Kaya ise adının dayısından geldiğini bildiğini belirterek, "Benim dayım helikopter kullanıyordu. Ben de büyüyünce pilot olacağım." diye konuştu.

Şehit Bülent Şakar'ın ağabeyi Necati Şakar ise kardeşinin evinde eşyalarının bulunduğu bir oda yaptıklarını ve teselliyi burada bulduklarını aktardı.

Şehit Sefa Parhan'ın ağabeyi Fehmi Parhan da kardeşi olmadan ilk bayramı geçireceklerini ifade etti. Parhan, şehidin mezar taşında "Su misali aktı ömrüm" yazısının bulunduğunu hatırlattı.

Şehit kardeşinin müzisyen olduğunu dile getiren Parhan, "Şehit olmadan yaklaşık 1 hafta önce 'Su misali aktı ömrüm' şarkısını okudu ve bunu kayıt altına aldı. Bu kardeşimin sembolü oldu. Gittiğimiz yerlerde kardeşimi bu şarkıyı okuyan şehit olarak tanıyorlar. O yüzden biz de böyle bir yazı yazdık." diye konuştu.


Yorumlar