Şehit Mehmet Savunmaz'ın ismi okulda yaşatılacak

- Manisa Valiliği, 1992 yılında Şırnak'ta şehit olan Piyade Er Mehmet Savunmaz'ın ismini Yunusemre ilçesindeki bir okula verdi

Google Haberlere Abone ol
Şehit Mehmet Savunmaz'ın ismi okulda yaşatılacak

MANİSA (AA) - Şırnak'ta 1992 yılında PKK'lı teröristlere yönelik operasyondan dönerken çığ düşmesi sonucu şehit olan Piyade Er Mehmet Savunmaz'ın adı, Manisa Valiliği tarafından Yunusemre ilçesindeki Barbaros İlkokuluna verildi.

Okula şehidin isminin verilmesi dolayısıyla düzenlenen tören, şehit Savunmaz ve tüm şehitler için okunan Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Hayır lokmasının da dağıtıldığı törende konuşan Yunusemre Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, şehit Mehmet Savunmaz'ın adının burada yaşamasının öğrencilere rehberlik edeceğini belirterek, "Çünkü her an burada onun ismiyle birlikte olacaklar, her an onun ülkesi ve milleti için kendisini nasıl feda ettiğinin bilinci içinde eğitim öğretim alacaklar ve bu duyguyla buradan yetişip inşallah ileriki kademelerde buradan edindikleri bilinçle ülkelerine, milletlerine ve devletlerine en güzel hizmetleri yapmayı sürdürecekler." dedi.

Okul Müdürü Mehmet Civan ise şehidin adını ve anısını okullarında yaşatmanın çok büyük bir şeref olduğunu ifade ederek, "Okulumuz 49 öğretmen, 760 öğrenciyle başarı basamaklarından her geçen gün daha yukarıya çıkarak, ona karşı olan borcumuzu ödemeye çalışacaktır. 2011 yılı Mayıs ayında eğitim öğretime başlayan okulumuz, bugünden itibaren şehidimizin ismini yaşatacaktır. Tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun." şeklinde konuştu.

Törene katılan şehit Savunmaz'ın annesi Huri Savunmaz'a Kaymakam Erdoğdu tarafından çiçek takdim etti.

Törene, Manisa 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanı Albay Güven Dere, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Metin Çengel, Eğitim Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner, şehit Mehmet Savunmaz'ın yakınları ile öğrenciler ve veliler katıldı.

Yorumlar