Sarıkamış'taki darbe girişimi davası

- Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, darbe girişimine katıldıkları iddiasıyla 9. Komando Tugay Komutanlığına bağlı 2. Tabur Komutanlığında görevli tutuksuz yargılanan 15 askeri personelin beraatine karar verildi

Google Haberlere Abone ol
Sarıkamış'taki darbe girişimi davası

KARS (AA) - Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine katıldıkları iddiasıyla 9. Komando Tugay Komutanlığına bağlı 2. Komando Tabur Komutanlığı 1. Bölük'te görevli tutuksuz yargılanan ikisi uzman çavuş 15 askeri personel, beraat etti.

Kars 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ikinci duruşmada, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminde, 2. Komando Tabur Komutanlığı 1. Bölükte görevli ikisi uzman çavuş, 9 sözleşmeli er hazır bulundu.

Tutuksuz yargılanan diğer 4 askeri personel, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda oldukları için duruşmaya katılamadı.

Salonda bulunan sanıklar, savunmalarında beraatlerini istedi.

Söz alan sanık avukatları da müvekkillerinin FETÖ ile herhangi bir bağlantısının bulunmadığını ve asker olmaları nedeniyle gelen emirleri uyguladıklarını ifade ederek müvekkillerinin beraatlerini talep etti.

Adliye binasında daha önce konferans salonu olarak kullanılan 150 kişilik salonda görülen duruşmada, sanık avukatları ile yakınları da hazır bulundu.

Mahkeme heyeti, tutukluyken daha önceki duruşmada tahliye olan iki sanığın ceza verilmesine yer olmadığından beraatine, diğer 13 sanığın ise suç işleme kastına sahip olmadıkları değerlendirildiğinden yine beraatlerine karar verdi.

- İddianame

Sarıkamış 9. Komando Tugay Komutanlığına bağlı 2. Komando Tabur Komutanlığı 1. Bölük'te görevli 15 sanığın "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" ve "TBMM ile hükümeti ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme" suçlarından 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet, "terör örgütü üyesi olmak" suçundan da 10 yıldan 15 yıla kadar hapsi isteniyor.

Yorumlar