Sanatçı yüz mimiklerini, el-kol ve beden hareketlerini kullanarak temayı anlatmaya çalıştığı sözsüz oyun ya da mim sanatının adı nedir?

Hadi ipucu 10 Nisan 2019 Salı günü, "Sanatçı yüz mimiklerini, el-kol ve beden hareketlerini kullanarak temayı anlatmaya çalıştığı sözsüz oyun ya da mim sanatının adı nedir?" oldu.

Google Haberlere Abone ol
Sanatçı yüz mimiklerini, el-kol ve beden hareketlerini kullanarak temayı anlatmaya çalıştığı sözsüz oyun ya da mim sanatının adı nedir?

Hadi ipucu sorusu 10 Nisan 2019 Salı günü Saat 12.30'da düzenlenecek etabı için geldi.

Sadece 6 sorunun sorulacağı öğlen Hadi'sinin ipucu sorusu ise sanat dünyasından geldi.

Sözsüz ve sessiz sanat dalının anlatıldığı soru şu şekilde: Sizlere gösteri sanatının dallarından birinin ismini soruyoruz. Bu türde sanatçı, yüz mimiklerini, el-kol ve beden hareketlerini kullanarak temayı anlatmaya çalışır. Bir diğer adı ise sözsüz oyun ya da mim sanatı olarak geçer. Bu gösteri sanatının adı nedir?

Peki 10 Nisan Hadi ipucu sorusunda sözü edilen sanat dalının adı nedir?

İşte Hadi ipucu sorusunun cevabı: 

 10 Nisan Hadi ipucu

Sözü edilen sanat dalı Pandomim veya Pantomim'dir.

Bir tür tiyatro olan Pandomim ya da diğer adıyla pantomim, küresel bir tiyatro dili olarak kabul edilir. Pandomim'in milattan önceki dönemlerde Mim sanatı uygulandığı tahmin edilmektedir. Zaman zaman "sessiz dil" olarak anılan pantomim, 17. yüzyıldan sonra, bale içinde de yer almaya başlamıştır. Oyunlar, Yeni Çağ ve yeni tiyatroyla beraber mistik konulardan uzaklaşıp gerçekçi dünyaya geçmiştir. Realist akımlar ve akılcılık akımları bunda etkili olmuştur.

Charlie Chaplin, Laurel ve Hardy, sessiz sinema döneminde bu türün ilk temsilcilerinden olmuşlardır. Türkiye'de pantomim sanatının öncüsü olarak Erdinç Dinçer kabul edilir. Türkiye'de Taner Barlas Mim Tiyatrosu bu konuda etkinlik göstermiştir.

Yorumlar