Saat kaça kadar oy kullanılacak?

31 Mart Yerel Seçimler için oy verme işlemleri yarın yapılacak. Oy verme işlemleri için geri sayım başlamışken gerçekleştirilecek seçimlerle ilgili vatandaşlar hangi saatlerde oy kullanılacağını merak ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Saat kaça kadar oy kullanılacak?

31 Mart seçim oy kullanma saatleri, internette çokça araştırılıyor. Önümüzdeki dönemde belediye ve muhtarlıkları yönetecek olan yerel idareciler 31 Mart 2019 Pazar Günü yapılacak olan seçimde belirlenecek.Öte yandan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde oy kullanılacak sandıklar ise belli oldu. Nerede veya hangi sandıktan oy kullanacağını merak eden vatandaşlar seçmen sorgulama işlemlerini YSK'nın resmi internet sitesi üzerinden, mobil cihazlardaki seçmen sorgulama uygulamasından ve e-Devlet kapısı üzerinden yapılabiliyor.

Oy verme işlemlerinin hangi saatlerde başlayacağını merak eden vatandaşlar için illere göre oy verme işlemlerinin hangi saatte başlayacağı ve sona ereceğine dair bilgileri derledik.

OY VERME SAATLERİ ŞU ŞEKİLDE

Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkâri, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis'te oy verme işlemi saat 07.00'da başlayacak 16.00'da sona erecek.

Diğer illerde 08.00'de başlayacak 17.00'de sona erecek.

Yorumlar