Rüyada altın görmek ne anlama geliyor?

Rüyada görülen altın tabiri, rüyayı gören için maddi manevi bir uyarı olabilir. Rüyada Altın görmek farklı anlamlara da gelebilir? Rüyanda altın görme tabiri;

Google Haberlere Abone ol
Rüyada altın görmek ne anlama geliyor?

Rüya tabirlerine göre Altın Farklı Anlamlara Gelebilir. Peki rüyada altın görmek ne anlama geliyor;

  1. Rüyada Altın görmek, maddi zenginlik ve fiziksel değerli eşyaları sembolize edebilir; veya açgözlülük ve günahı da sembolize edebilir.
  2. Altın ile ilgili bir rüya, içsel değerlerinizi ve hayatınızda değer verdiğiniz her şeyi sembolize edebilir.
  3. Kullanmıyor olduğunuz iç kaynakları hatırlatıyor olabilirsiniz.
  4. Maneviyat, aydınlatma veya Yüksek Benliğinizi sembolize edebilir.
  5. Rüyalarınızda altın görmek, gizli bir yetenek ya da kendi içinde değerli bir şey keşfettiğinizi ya da hayattaki bir şeyde ya da bir kişide değeri görebildiğinizi gösterebilir.
  6. Altın para rüyada görmek, kendi değerinize ve / veya ruhsal gelişiminize işaret etmektedir.

Altın Nesneler

Altın Kural'ın bir hatırlatıcısı olabilir

Dikkatinize veya daha yakından bakmak istediğiniz bir şeyi temsil edebilir.

Rüyada altın para görmek; dedikoduya işaret ederken bir yandan da rüya sahibinin dini vecibelerini yerine getireceğine işaret eder. Rüyada ölü birinden altın para almak sıkıntılardan kurtulmak şeklinde yorumlanır.

Ancak altın paranın sikke olduğunun görülmesi, ihlas, din ve ilme delâlet eder. Sikkeli altın görmek, güzel çocuğa da alâmettir. Aynı zamanda sikke geçmişe ait bir eşya olduğu için miras olarak da tabir edilir.

Rüyada altın külçesi bulmak; bir malın elden çıkarılması anlamına gelirken altını külçe haline getirmek de kötülüğe tabir edilir.

Rüya görülen külçe altının bir de olumsuz yorumu vardır. Bu da büyük bir ticari zarardır. Altın külçenin sayısı çok ise maddi zarar az ise hırsızların vereceği zarara tabir edilir.

Rüyada altın madeni görmek; rüyayı gören kişinin yaşına göre farklı yorumlanır. Genç birinin bu rüyayı görmesi ona hayırlı bir iş ve servet getirir. Yaşı büyük biri için ise hareketlerine dikkat etmesi için bir ikazdır.

Rüyada birinde büyük bir altın almak; şerefli bir göreve, özellikle devlet işlerinde yüksek bir mertebeye ermek şeklinde yorumlanır. Külçe ile altın verilen kişi eğer kendi işinin sahibiyse, yeni bir işe daha el atar.

Rüyada ölü birinin altın vermesi; Bir ölü tarafından hediye edilen altın, rüya sahibi tarafından kabul edildiyse, sıkıntıdan ve cefadan kurtulmayı işaret eder. Ancak altını reddedip almamak bir insan tarafından canın sıkılmasına yorumlanır.

Rüyada yığınla altın görmek; rüyada görülen fazla fazla altının yorumu bir kişiden sır almaya yorumlanır.

Diğer bir taraftan rüya sahibinin evine yığınla altın taşındığını görmesi, gerçekte de evine girecek olan mala işaret eder.

Rüyada altın dağıtmak; rüya sahibinin çevresine bol miktarda altın dağıttığını görmesi, gerçek hayatta da var olan borçlarını kapatacağı anlamındadır.

Rüyada altın saklamak; rüya sahibinin kendisine verilecek olan bir sırra veya çok şaşırtıcı bir olaya şahit olmaya işaret eder.

Rüyada topraktan altın çıkarmak; rüya sahibi sıkıntılı ve geçim darlığı içindeyse kısa süreli zorluk sonrası elde edeceği berekete ve rızka işaret eder. Aynı zamanda topraktan altın çıkarmak emanet ve kısmet demektir.

Rüyada altın bilezik, küpe benzeri ziynet eşyası görmek; rüya sahibine uğrayacak zenginliktir. Bir kadın rüyada altın bilezik taktığını görürse mirasa sahip olur. Rüyada altın gerdanlık gören kadın kısa zamanda hayırlı bir evlilik yapar.

Rüyada kadının altın takması normalde de mubah olduğu için bereket, bolluk ve huzurdur. Ancak bir erkeğin altın takması haram olmakla beraber hayra yorulmaz. Bir erkeğin rüyasında altın takması yaşayacağı olumsuzluklara hatta eşiyle arasında olacak anlaşmazlığa işarettir.

Rüyada altından taç görmek; güç, onur ve saygınlıktır. Rüyada görülen taç ruhsal farkındalık ve üst mertebeler olarak da yorumlanır.

Rüyada altından elbise görmek; şan, şöhret, itibar ve zaferdir. Bir komutan edası taşıyan altın elbisenin görülmesi rüya sahibinin düşmanları karşısında elde edeceği zafere işarettir.

Rüyada altın bir kap ve eşya benzeri bir şey görmek; maddi ve manevi sıkıntı demektir. Altın kaptan yemek yediğini gören bir kişi için sıkıntılı gelecekte günler vardır.

Rüyada altın bozdurmak; iyi bir şeyin elden gideceğine işaretle keder ve üzüntüye yorumlanır.

İmam Nablusi'ye göre rüyada altın görmek; gam ve keder demektir. Rüya sahibi kişinin altın bilezik takması ise alacağı miras demektir.

Kişi rüyasında altından elbise giyse küfüv (denk) olmadığı biri ile dünya evine girer.

Rüyada altın erittiğini görmek; milletin gözünde çirkin bir duruma düşer.

Bazende rüyada altın görmek şu şekilde tabir edilir;

  • Ferahlık
  • Bol rızık
  • Hanım
  • Evlat
  • ilim
  • hidayet
  • ziynet
  • ihlas
  • saf niyet
  • anlaşma
  • sağlam söz

Yorumlar